Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Problem su Nogove neprimerene reči, ali je problem i migrantska kriza

Ne pada mi na pamet da pravdam neprimerene reči narodnog poslanika Srđana Noga, ali istovremeno ne želim da budem deo medijske histerije protiv opozicije koju svakodnevno emituju režimski mediji. Narodni poslanik Dveri je zaista upotrebio neprikladne reči i od njih se javno ograđujem, jer politika Dveri nikada nije bila niti će biti vešanje.

Međutim, ovo nas je podsetilo na jednu veoma važnu temu koja se prećutkuje u našoj javnosti, a to je migrantska kriza i spremnost aktuelne vlasti da Srbiju naseli sa više stotina hiljada migranata.


Apsolutno delim mišljenje da posledice migrantske krize po Srbiju mogu biti katastrofalne u svakom pogledu i o tome Dveri govore godinama unazad.


Da li predsednik i premijer treba da odgovaraju za takvo ugrožavanje bezbednosti države? Apsolutno da. Mora da se zna da postoje zakoni i da će odgovarati svi koji ih krše, pa i Boško Obradović ili Srđan Nogo, ali i Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.


U svom intervju narodni poslanik je upotrebio žargonski izraz da će naši aktuelni vlastodršci zbog ugrožavanja državne bezbednosti morati da „vise na Terazijamaˮ. Ja ne bih upotrebio takve ružne reči, ali isto tako smatram da ako neko misli da ovu zemlju pretvori u migrantsku koloniju za to zaista treba i da odgovara u skladu sa zakonom.


U borbi protiv ove kriminalne i bahate vlasti ne smemo koristiti neprimerene reči i poteze ma koliko nas gazili i ponižavali, jer ne smemo biti isti kao oni. Ali isto tako ne smemo više ni ćutati i trpeti i dozvoljavati da nas gaze i ponižavaju. Velika je mudrost kako sada naći meru u svemu tome i sačuvati mir u narodu u kome sve više sazreva bunt protiv jedne nenormalne vlasti. Plašim se da se ovolika diktatura u kojoj nema ni slobodnih medija ni normalne parlamentartne debate ne može mirno i dobro završiti. Zato apelujem na vlast da prekine sa vređanjem i uništavanjem svojih političkih protivnika, jer to samo povećava društvene tenzije, a vlast je svakako odgovornija od opozicije za normalnu društvenu i  medijsku klimu.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić godinama svoje političke protivnike naziva budalama, kretenima, lopovima i izdajnicima i nikada se ni on niti bilo ko drugi iz SNS nije izvinio zbog ovakvih reči iako bi trebalo da bude predsednik svih građana. Ovo ludilo mora da stane, jer svaka akcija vlasti ima i reakciju opozicije. Svi treba da imamo društvenu odgovornost da se naše političke podele i sukobi ne preliju u narod i na ulicu. Ali da bi to ostale samo političke polemike, svi moramo da vodimo računa o svojim rečima i ponašanju, a vlast mora da oslobodi medije i Narodnu skupštinu za javnu raspravu i drugačije mišljenje. Inače, ovo što rade neće na dobro izaći.Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: