Boško Obradović: Protest opozicije iz Skupštine seli se na ulice!

Na vanrednoj konferenciji opozicije, koja protestuje u Narodnoj skupštini čitavu noć predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da je ovo samo početak bunta u Narodnoj skupštini i da će protestiti paralelno biti održavani i u Skupštini i na ulicama.

„Ovo je za sve nas jedna mala pobeda nad vladajućim režimom. Mislim da smo vratili ipak bar malo časti i dostojanstva doma Narodne skupštine Republike Srbije i mislim da je ovo dokaz kako može da izgleda jedan pravi parlamentarni duh i mogućnost da se čuje drugačije mišljenje.“ – rekao je Obradović.


On je podsetio da je u toku glasanje u skupštinskoj sali i da poslanici vlasti ne glasaju za svoje predložene amandmane što je jasan pokazatelj da je sve to jedna velika farsa i da poslanici vlast te amandmane predlažu samo kako bi skratili vreme opozicije.


„Ovo je samo početak našeg otpora i bunta u Narodnoj skupštini i nastavićemo paralelno. Jedno je naš opozicioni bunt ovde u domu Narodne skupštine, a drugo su ulični protesti i demonstracije i i građanski bunt protiv ove nakaradne, kriminalne, lopovske i štetočinske vlasti.“ – kazao je Obradović.


Obradović je istakao da je opozicija tokom noći održala 7 konferencija, da su dobili podršku i nekih bivših poslanika, kao i brojnih građana. On je takođe rekao da će se poslanici opozicije pridružiti protestu „Stop krvavim košuljama“ u subotu u  ispred platoa Filozofskog fakulteta u Beogradu.


„Mislim da je počelo, da se građani oslobađaju od straha i sve više je tačaka otpora protiv ove nakaradne vlasti, a jedna od njih bila je tokom ove noći i dom Narodne skupštine.“ – naglasio je on.


Obradović je demantovao tvrdnje Aleksandra Vučića i Dragana J. Vučićevića da će na protestu biti incidentata i nasilja i upozorio javnost da ukoliko se desi neko nasilje, to nasilje će biti izazvano od strane SNS, a ne opozicije. Mi se nasiljem ne borimo protiv nasilja.


 

Info služba Dveri