Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Razgraničenje dogovoreno, Srbiji uzimaju KiM, Preševo i Bujanovac

Na vanrednoj KZN u Čačku predsednik Dveri Boško Obradović izneo je ekskluzivne podatke o dešavanjima u vezi sa tajnim pregovorima Beograda i Prištine o razgraničenju Srbije sa takozvanom državom Kosovom i de fakto priznavanjem nezavisnog Kosova.

Obradović je upozorio javnost da su srpske vlasti trenutno u završnoj fazi dogovora sa separatistima u Prištini i da je glavni posednik za razgraničenje, angažovan od strane Vučića, Tačija i Makrona, član Evropskog parlamenta Arno Danžan, fransucski NATO lobista među francuskim diplomatama.
„Razgraničenje je dogovoreno: Srbiji ostaje Leposavić, a mora da se da plus Preševo do 1 kilometar do autoputa i deo Bujanovca za to. Jedino još uvek nije postignut dogovor samo oko dela Kopaonika i Gazivoda. Jedini razlog Makronovog dolaska u Srbiju je da bi razgraničenje bilo završeno, jer je Francuska ta koja je preuzela na sebe od EU da završio započeto.“ – upozorio je Obradović.


On je dodao da je Danžan Tačijev prijatelj, koji ga je branio od Dika Martija povodom optužbi u vezi sa trgovinom organima. Takođe je bio izaslanik 2004. godine u misiji Havijera Solane, kao i važan činilac u realizaciji Dejtonskog sporazuma 1995, kao i sporazuma u Rambujeu kao stručnjak pri Ministarstvu odbrane 1999. godine.
„Zašto Aleksandar Vučić ne izađe pred javnost i predstavi dogovoreno sa Arnom Danžanom, zašto još uvek nije zakazana sednica u Skupštini na temu Kosova i Metohije, srpski poslanici u Prištini, kao i ministri u Vladi takozvanog Kosova nisu napustili svoje funkcije, ako je situaciji alarmanta kao što se govori?“ – upitao je na kraju Obradović.


Srpski pokret Dveri neće dozvoliti makedonski scenario, kada je za jednu noć sve dogovoreno i potpisano.Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: