Boško Obradović: Razgraničenje znači priznanje nezavisnog Kosova

Izjava ministra spoljnjih poslova Ivice Dačića da je razgraničenje zvanična politika Vlade Republike Srbije po pitanju KiM je najveći skandal na srpskoj političkoj sceni u poslednjih 7 godina koliko traje ova vlast. Potvrda predsednika Vučića da je o tome pričao još pre godinu dana i da nema ništa da doda Dačićevoj izjavi uvodi nas u direktno kršenje Ustava i krivično delo ugrožavanja teritorijalnog suvereniteta i priznanja okupacije dela naše državne teritorije.

Pozivam sve ministre u Vladi Srbije i sve predstavnike vladajuće većine da se izjasne o tome da li je razgraničenje zvanična politika Vlade Srbije i da li svako od njih pojedinačno podržava tu politiku ili je to platforma Aleksandra Vučića i Ivice Dačića koja je dogovorena na tajnim sastancima.


Kada su ovu politiku kandidovali na izborima? Kada su ovu platformu usvojili u Narodnoj skupštini? Kako je moguće da najviši predstavnici vlasti krše Ustav? Kada su promenjene preambula i drugi članovi Ustava, računajući i predsedničku zakletvu, koji jasno definišu KiM kao sastavni deo Srbije? Šta će biti sa Srbima koji ostanu da žive u Ujedinjenoj Albaniji iza povučene granice na KiM? Da li će iza te granice ostati većina Srba na KiM, kao i sve naše najveće svetinje poput Pećke Patrijaršije, Dečana i Gračanice, ali i naša najveća prirodna i privredna bogatstva na KiM? Mnogo je pitanja na koje nema odgovora.


Ono što je, međutim, sigurno jeste da razgraničenje sa Albancima na KiM znači priznanje nezavisnog Kosova od strane Srbije i učlanjenje ove lažne države u UN. Mi smo se sa Albancima razgraničili još 1927. kada je potpisan Protokol o razgraničenju između Kraljevine Jugoslavije i Republike Albanije. Ne možemo se dalje razgraničavati sa nacionalnom manjinom koja živi unutar države Srbije. Onaj ko to planira da uradi direktno krši Ustav i Rezoluciju SB UN 12 44, a za to sleduje najmanje 10 godina zatvora prema važećem Krivičnom zakoniku Srbije.


 

Info služba Dveri