Boško Obradović: U toku je državni udar vlasti na Dveri

Predsednik Dveri, Boško Obradović, istakao je na vanrednoj KZN u Čačku da je u poslednjih 48 sati krenuo sveukupni državni udar vlasti na Srpski pokret Dveri i da je kompletan državni aparat, od Tužilaštva, Uprave kriminalističke policije, Agencije za borbu protiv korupcije, MUP-a itd, stavljen u funkciju pritisaka na Dveri. Njegov govor prenosimo u celosti:

Svi elementi državne kontrole koji se ne primenjuju niti na jednu političku organizaciju iz vlasti koriste se protiv Dveri, i to tako što se više puta ispočetka proverava ono što je već provereno i u čemu ništa nije nađeno, samo da bi se nastavili pritisci i opstrukcija našeg političkog rada. Državni aparat koji je u ovom trenutku upošljen da bi se vlast obračunavala sa opozicijom veći je nego broj onih koji se bave šiptarskim terorizmom na KiM ili ispitivanjem kriminala i korupcije u srcu sistema.


 

Krenimo redom:

1.       Ono malo preduzeća u Srbiji koja imaju hrabrosti da posluju sa nama maltretiraju se neosnovano mesecima unazad, a danas je više njihovih vlasnika pozvano na informativne razgovore od strane Uprave kriminalističke policije, odsek za borbu protiv korupcije. Danima traje upadanje u privatne kuće našim poslovnim saradnicima od strane inspektora ovog odseka UKP, bez ikakvog naloga. Sve ovo je jasna pretnja da niko ne sme da poslovno sarađuje sa Dverima.


2.       Agencija za borbu protiv korupcije trenutno češlja moju i imovinu i prihode moje supruge, što sam u odgovoru direktoru ove Agencije danas pozdravio napisavši sledeće: „Sa velikom radošću primio sam Vaš dopis kojim se želi detaljnije ispitati moja prijavljena imovina i prihodi kao narodnog poslanika. Unakrsno ispitivanje imovine i prihoda javnih funkcionera, kao i sa njima povezanih lica, jeste jedna od najvažnijih stvari u borbi protiv kriminala i korupcije, koja je u samom temelju političkog programa Srpskog pokreta Dveri. Izražavam svoje veliko zadovoljstvo što sam jedan od prvih lidera političkih organizacija u Srbiji na kome se ovo primenjuje, i nadam se da će isti tretman imati i drugi, a posebno najviši nosioci vlasti u Srbiji i sa njima povezana lica, počevši od predsednika Srbije i predsednika Vlade Srbije. U suprotnom – ne valja Vam ovaj posao!ˮ


3.       Meštani koji se bune protiv izgradnje mini-hidrocentrale u selu Rakita u opštini Babušnica nedavno su na poligrafu u Policiji morali da odgovaraju na pitanja tipa: da li su vam Dveri naložile da podmetnete bombu na posedu privatnog investitora mini-hidrocentrale u selu Rakita?


Iz svega ovoga zaključujemo da je u toku svojevrsni državni udar vlasti na Dveri, u kome se zloupotrebljavaju državne institucije za obračun sa političkim protivnicima. Da se razumemo: Nemamo nikakav problem sa ispitivanjem naše lične imovine i prihoda, finansijskog ili bilo kog drugog poslovanja Srpskog pokreta Dveri. Od osnivanja Dveri najpre kao udruženja građana, zatim kao grupe građana i najzad kao političke organizacije podnosimo izveštaje Agenciji za borbu protiv korupcije i nikada nije pronađena ni najmanja nezakonitost ili drugi problem u našem radu, a sva sredstva državnog aparata su nas nadgledala i proveravala.


Ovo što se radi u poslednjih 48 sati doživljavamo kao direktan obračun sa Dverima kao najozbiljnijom parlamentarnom opozicijom ovoj vlasti i jednim od osnivača Saveza za Srbiju kao najveće opozicione grupacije u Srbiji danas. Dalje jačanje diktature i progona neistomišljenika u Srbiji ne vodi nikuda i apelujemo na predstavnike vlasti da se sa ovim hitno prestane. Ako nemaju argumente za sve naše kritike vlasti i otkrivanje raznih režimskih afera u skupštinskim i medijskim polemikama – ne mogu to nadoknaditi zatvaranjem svih medija za opoziciju i zloupotrebom državnih organa u svrhu progona i gušenja opozicionih političkih protivnika.Info služba Dveri