Boško Obradović: Unutrašnji dijalog o Kosovu najveća laž u novijoj srpskoj istoriji

„Ne postoji nikakav dijalog o Kosovu i Metohiji. Postoji samo pokušaj predsednika Srbije da nas sve pripremi za završni čin izdaje Kosova“, ocenio je Obradović na tribini Dveri „Kosovo neotuđivi deo Srbije“.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović izjavio je da je „unutrašnji dijalog“ o Kosovu koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić „najveća laž, prevara i farsa u novijoj političkoj istoriji Srbije“.


„Ne postoji nikakav dijalog o Kosovu i Metohiji. Postoji samo pokušaj predsednika Srbije da nas sve pripremi za završni čin izdaje Kosova“, ocenio je Obradović na tribini Dveri „Kosovo neotuđivi deo Srbije“.


Obradović je rekao da je „završni čin izdaje Kosova“ započeo dolaskom Srpske napredne stranke na vlast i potpisivanjem „antiustavnih briselskih sporazuma“ kojima se „naša vlast odrekla dela naše teritorije“.


On je izjavio da „ma koliko Kosovo imalo sponzora na Zapadu, najvažnija podrška nezavisnom Kosovu dolazi iz Beograda“.


„Aleksandar Vučić je došao na vlast uz pomoć Zapada, ali sa zadatkom da potpiše priznanje nezavisnog Kosova. Taj zadatak je došao na naplatu u 2018. godini“, izjavio je Obradović.


Po njegovim rečima, za vlast u Srbiji su „svi rokovi istekli“ i ona ove godine „mora da potpiše pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda“.
„Taj sporazum je jedna velika oblanda u koju treba da zaviju čin priznanja nezavisnog Kosova i otvaranja puta ka učlanjenju nezavisnog Kosova u Ujedinjene nacije“, kazao je Obradović.


On je rekao je predlog Pokreta Dveri da se prekinu „pogubni pregovori“ o Kosovu u Briselu, i da se pitanje Kosova „vrati u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija“.


„Naša vlast treba da traži ono što nam pripada Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244, a to je povratak dela srpskog državnog osoblja na Kosovo i Metohiju“, izjavio je Obradović.


Kosovo i Metohija su, dodao je Obradović, pod okupacijom ali sa ograničenim rokom trajanja. „Sve dok Srbi ne priznaju okupaciju i bore se za povratak Kosova i Metohije u sastav Srbije, nema lažne države Kosova i nema nezavisnosti Kosova“, podvukao je Obradović.


Na tribini Dveri su govorili i predsednik „Istočne Alternative“ Dragan Todorović i predsednik „Državotvornog pokreta Srbije“ Slobodan Samardžić.Izvor: Beta