Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Vlast više brine o EU nego o Srbiji

Prekinut govor Boška Obradovića u Narodnoj skupštini jer je rekao da vlast laže da se novim zakonom zabranjuje prodaja zemlje strancima. Umesto prava na repliku Obradović dobio novu kaznu.


„Po dosadašnjem zakonu strana pravna i fizička lica nisu mogla da kupuju domaće poljoprivredno zemljište. Novi zakonom po prvi put stranci mogu da kupuju našu zemlju. To je dokaz da nikakve razlike nema između sadašnjeg i bivšeg režima. DS je potpisala SSP, a SNS ga sprovodiˮ, rekao je predsednik poslaničke grupe Dveri Boško Obradović na zaključenju jučerašnje rasprave o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.


On je istakao da ova vlast laže građane Srbije, zbog čega je predsedavajući prekinuo njegov govor. Nakon direktnog prozivanja i napada od strane Maje Gojković umesto replike dobio je novu opomenu i kaznu. „Vi već godinama unazad omogućavate da stranci i tajkuni zakupljuju ili kupuju desetine hiljada hektara naših oranica. Setimo se samo Vaših arapskih lažnih investitora ili nemačkog „Tenisaˮ, ličnih prijatelja predsednika SNS Aleksandra Vučića, koji dobijaju ono što nijedan srpski privrednik ili poljoprivrednik ne može da dobije u svojoj zemlji. Vi brinete da državljani zemalja članica EU dobiju ista prava kao i državljani Srbije kada je u pitanju kupovina nepokretnosti u Srbiji, iako mi nismo članica EU.


To je za Vas hitno da se reši u Narodnoj skupštini. Vi, dakle, kao jedinu brigu imate ispunjavanje naloga iz EU. Šta će biti sa državljanima Srbije i kada će bilo koja tema od interesa građana Srbije doći na dnevni red Narodne skupštine – Vas to nije briga?“ – zaključio je predsednik Dveri.


 


Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: