Boško Obradović: Vučić veći autokrata od Đukanovića i Gruevskog

Izjava predsednika SNS Aleksandra Vučića da dok je on živ neće biti prelazne vlade – najbolje govori o stepenu autokratije u Srbiji. U tom smislu, Vučićev lični režim je prevazišao i njegove bliske prijatelje Mila Đukanovića i Nikolu Gruevskog koji su svojevremeno prihvatili ideju prelazne vlade da bi dokazali postojanje demokratije u Crnoj Gori i Makedoniji.

Sa druge strane, Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS otvoreno priznao da pola sadašnjih narodnih poslanika i ministara iz redova vladajuće stranke loše rade svoj posao i da će biti zamenjeni posle izbora. Postavlja se pitanje zašto posle izbora, odnosno zašto se posebno ministrima dozvoljava još najmanje osam meseci da loše rade svoj posao? Jer ako su ministri dobri – zašto ne bi ostali na svojim mestima i posle izbora? A ako su loši – zašto ne bi bili zamenjeni odmah a ne da i dalje čine štetu?


Konačno, velika najava narodnog poslanika Vladimira Đukanovića da će doći do smena korumpiranih članova SNS ispostavila se kao još jedna u nizu laži i prevara. Iako je prvo zamrzao sve svoje aktivnosti u stranci zbog lopova u njenim redovima, Đukanović je očito odustao od dalje istrage kriminala i korupcije unutar SNS. Vučićevo obećanje Đukanoviću da će se obračunati sa takvima ispostavilo se kao laž kao i uvek, i očito su svi takvi u SNS ostavljeni na svojim mestima do izbora da bi mogli da nastave da kradu i pomognu pobedu vladajuće partije na nastupajućim izborima. Zbog toga i do tada – sve im je oprošteno i neka slobodno nastave sa lopovlukom. I to nije ništa novo: lažna predizborna obećanja i lažna borba protiv kriminala i korupcije su zaštitni znak ove vlasti već osam godina.

 


Info služba Dveri