Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Zaštitimo reke Stare planine i cele Srbije

„Ostvarili smo pobedu u zaštiti životne sredine i u zajedničkoj borbi mnogih građana Srbije protiv izgradnje MHE. Odlukom Vrhovnog kasacionog suda sprečena je dalja gradnja mini hidroelektrane Pakleštica na reci Visočici na Saroj planini.“ – rekao je predsednik Dveri.

On je podsetio da je na sednici Skupštine 4. oktobra govorio upravo o ovom problemu i da je tada predložio rešenje, koje je sada ovaj sud i primenio. „To vam govori o tome da se ja i moj tim ozbiljno bavimo ovom temom i nudimo izvodljiva i potrebna rešenja, i pokazuje vam da se država, kada hoće, može izboriti sa protivzakonitom izgradnjom MHE.“ – rekao je Obradović.


Po njegovim rečima ova odluka Vrhovnog kasacionog suda daje nadu da će sudovi i nadležno ministarstvo i u drugim slučajevima protivzakonite izgradnje MHE reagovati i zaustaviti dalje uništavanje životne sredine koje je i sam ministar Trivan nazvao hororom.


„Mi još jednom pozivamo i ministra za zaštitu životne sredine i druge nadležne organe da spreče i zaustave izgradnju svih MHE koje ugrožavaju životnu sredinu i da zaštite naše reke ne samo na Staroj planini, već i na Kopaoniku i drugim mestia, da tamo gde treba obeštete investitore i da pokrenu pitanje krivične odgovornosti za davanje građevinskih i drugih dozvola. Pozivamo nadležne da se ne zaustave na tome već da država interveniše i da, tamo gde je početkom gradnje već narušen biodiverzitet i uništena priroda, učine sve da se priroda vrati u pređašnje stanje.“ – zaključio je Obradović


 

Info služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: