Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Zašto je poziv na primenu zakona pretnja?

Povodom tvrdnji režimskih medija da je njegov tvit u kom govori o hapšenju urednika Informera pretnja, predsednik Dveri Boško Obradović pita zašto neko pozivanje na sprovođenje zakona smatra pretnjom.

„Niko od nas ne preti Draganu J Vučićeviću. Samo obećavamo da će se nakon promene vlasti zakon primenjivati na sve, pa i na miljenika aktuelnog režima Dragana J. Vučićevića. Mediji i urednici medija snose ogromnu odgovornost u društvu, a Informer koji je na 302 naslovne strane prošle godine objavio čak 362. lažne vesti. Da ne govorimo o klevetama i narušavanju ugleda i dostojanstva pojedinih lica, naročito lidera opozicije. Takve stvari podležu prekršajnoj, ali i krivičnoj odgovornosti u skladu sa zakonom.“– ističe Obradović.


Podsećamo da smo u poslednjih godinu dana podneli 8 tužbi protiv Informera, od kojih je u jednoj sud već presudio da Informer iznosi laži o Bošku Obradoviću i naložio da izdavač i odgovorni urednik Informera isplate naknadu od 200 000 dinara za povredu ugleda i časti.


Obradović dodaje da samo za jedno od dela koje su za Informer konstantne a to je izazivanje panike, zakon predviđa zatvorsku kaznu do 3 godine. „Ovaj papir koji se i ne može nazvati novinama, već propagandnim glasilom Srpske napredne stranke, svaki dan širi paniku. Sa stranica koje „aminuje“ upravo Dragan J. Vučićević svaki dan se građani Srbije zastrašuju najavama rata, katastrofa i slično. Normalno je da ovaj čovek treba zakonski da odgovara. To nije pretnja, to je stav i političko obećanje da onaj ko je zagadio Srbiju medijskim zlom mora i da odgovara.“ – navodi predsednik Dveri.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: