Dveri: Najoštrije osuđujemo hapšenje kapetana V. M. pripadnika Vojske Srbije

Nepoznata lica su se pojavila na vratima stana oficira VS tražeći od njega da se izjasni da li će na predstojećim gradskim izborima on i članovi njegove porodice koji imaju pravo glasa, glasati za Srpsku naprednu stranku.

Shvativši da osobe koje se nalaze pred njim imaju podatke o njemu i članovima porodice, oficir je zatražio da ostvari uvid u spisak kojim su nepoznata lica raspolagala, upitavši ih pritom odakle im ti podaci. Tog trenutka su nepoznata lica počela da vređaju srpskog oficira, dolazi do verbalnog sukoba, da bi ga na kraju osobe koje su se policiji predstavile kao članovi SNS-a, optužile za nasilništvo. Kapetana Vojske Srbije pripadnici policijske stanice Zvezdara hapse i lišavaju slobode.


Mi u vezi sa ovim događajem imamo nekoliko pitanja:


1.    Da li je ovo bio pokušaj zastrašivanja pripadnika Vojske Srbije ali i najava šta će se zapravo dešavati svima nama koji ne podržavamo politiku SNS-a?


2.    Ako je tačno da je uhapšenom kapetanu Vojske Srbije – koji je do sada, prema tvrdnjama njegovih kolega, više puta nagrađivan i pohvaljivan zbog uspešnog izvršavanja odgovornih zadataka – određeno zadržavanje od strane policije, samo zbog njegove prirodne reakcije koja je usledila nakon što je ustanovio da nepoznata lica poseduju podatke o njemu i porodici koja po zakonu ne bi smela da imaju, postavljamo pitanje ministru Odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću da li će i kako oni reagovati kako bi zaštitili kapetana V.M.?


3.    Da li je ovo još jedan u nizu koraka koji predstavlja pritisak prema pripadnicima Vojske Srbije koji su članovi Vojnog sindikata Srbije, jedinog reprezentativnog sindikata u našoj Vojsci ?

Kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne Skupštine Republike Srbije, tražiću da se sazove sednica ovog Odbora na kome bi se raspravljalo o ovom skandaloznom slučaju.


 

U ime Srpskog pokreta Dveri,

Zoran Radojičić,

narodni poslanik