Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ivan Kostić: Ministar Nedimović opet obmanjuje građane po pitanju GMO i bezbednosti hrane

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izbegava da odgovori na već postavljena konkretna pitanja upućena njemu, zašto je izbacio termin GMO iz Zakona o bezbednosti hrane, i zašto je razvlastio i ukinuo nadležnosti državnoj Direkciji za nacionalne referentne laboratorije.

Ministar poljoprivrede ponovo obmanjuje građane i stručnu javnost, time što skriva odgovore na suštinske probleme novih izmena zakona koji se tiču prehrambene bezbednosti stanovništva.


Zašto ministar ne odgovori na konkretna pitanja koja su mu postavili poslanici u Skupštini Srbije, a koja se tiču izbacivanja termina genetski modifikovanih organizama iz četiri člana Zakona o bezbednosti hrane i uvođenja sumnjivog i nedovoljno objašnjenog pojma Nove hrane. Šta je to Nova hrana? Stručna javnost zna da se pripremaju izmene Zakona o GMO i da će Srbija opet sve uraditi ono što im narede EU i Svetska trgovinska organizacija oličena u lobiju multinacionalnih kompanija, bez obzira što će to biti na štetu naših građana, domaćih preduzeća za semensku proizvodnju i kompletne domaće ekonomije!


Takođe, ministar Nedimović ne odgovara zašto je razvlastio državnu Direkciju za nacionalne referentne laboratorije i novim izmenama zakona posao prepustio privatnim i stranim referentnim laboratorijama. On i pored toga što Direkcija već 7 godina ne uspeva da opravda sve pare koje su korumpirani političari preko nje oprali i koja i danas ne funkcioniše u punom kapacitetu, saopštava da će ona u aprilu i maju ove godine početi opet da radi na profesionalnom nivou?!


Zbog konstantnog obmanjivanja javnosti po pitanju izmena i dopuna zakona koji se tiču bezbednosti hrane, Dveri traže ostavku Ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i formiranje skupštinskog anketnog odbora koji će ispitati rad i malverzacije u Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici, koja je slika i prilika nesposobnosti i korupcije sadašnje vlasti i njihovi SNS partijskih kadrova.Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: