Ivan Kostić: Neverovatna inertnost srpskog Ministarstva pravde u slučaju Sare Vidak

Gde su sada srpski predsednik, premijer, pravosudni organi i prestavnici amabasade u Podgorici da pokažu autoritet, utiču na svoje političke „prijatelje“ u Crnoj Gori i oslobode mladu devojku iz zatvora u Spužu?

I pored svih izjava srpskih političara u javnosti, Sara Vidak i dalje preživljava agoniju u zatvoru u Crnoj Gori. Protiv nje je juče podignuta optužnica za napad na sudiju u Kotoru i sa njom se ponašaju kao da je najveći kriminalac.


Ovo je samo epilog kontinuiranog nerada i nebrige za Srbe u Crnoj Gori svih srpskih institucija, Ministarsva pravde i srpske ambasade u Podgorici, koji se do sada ni u jednom procesu protiv srpskih državljana nisu proslavili niti stali u zaštitu svojih sunarodnika. Setimo se samo slučaja lažnog državnog udara!


Kakva je korist što predsednik skoro dva puta godišnje prima predstavnike Srba iz Crne Gore kada institucionalno za zaštitu njihovih prava do sada nije ništa učinjeno!


Apelujemo na srpske institucije da što pre reaguju, iskoriste sve mehanizme sa kojima raspolažu i utiču na crnogorske pravosudne organe da puste ovu mladu devojku iz zatvora u Spužu.


 

Ivan Kostić,

Narodni poslanik,

Član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu