Ivan Kostić: PKB obrazac kako SNS urušava prehrambenu bezbednost Srbije

Način na koji se privatizuje PKB je dokaz da SNS i dalje nastavlja da krši svoja predizborna obećanja i laže svoje birače, prodajući strateške privredne resurse strancima. Sada je sigurno da na red za prodaju dolaze EPS i Telekom

Prosto je neverovatno da se na tender za privaticiju PKB-a i to po duplo manjoj ceni od procenjene, deset puta manjoj ceni od realne, prijavi samo jedan ponuđač i to „čuvena“ Al Dahra koja je poznata kao stranačka ispostava SNS-a.


Iako je većina agroekonomskih stručnjaka godinama unazad govorila da PKB kao ozbiljan faktor za prehrambenu stabilnost Beograda i Srbije, mora ostati u rukama države, Vlada Srbije po ko zna koji put nije poslušala struku.


Ako je već odlučeno da se PKB proda, zašto nije omogućeno i drugim kompanijama iz Srbije da učestvuju na tenderu za privatizaciju ovog velikog agroholdinga?


Očito da je na delu bila pretnja kriminalnih struktura iz vlasti, koji su svim zainteresovanim kupcima zabranili da učestvuju na tenderu!


Prodaja PKB-a  Al Dahri, je dokaz da 17000 ha zemlje PKB sigurno odlazi u ruke SNS-ovim tajkunima, koji niti će sačuvati radnike u kompaniji niti imaju nameru da razvijaju posao u njoj. Većina radnika PKB-a će proći isto kao i radnici Azotare iz Pančeva koji su i pored svih obećanja političara koji su dolazili u Pančevo i lagali ih kako im se ništa loše neće desiti, na kraju završili na ulici i ostali bez posla.


 

Ivan Kostić

Narodni poslanik

magistar agroekonomije