Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ivan Kostić: Vučić da ispuni obećanje i otvori konzulat u Beranama

Uoči sastanka sa Srbima iz regiona koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao za Vidovdan, red bi bio da predsednik ispuni makar jedno obećanje dato svojim sunarodnicima u proteklih sedam godina. U periodu kada delima treba pokazati da mu je stalo do Srba iz Crne Gore koje nije obišao nijednom od kada upravlja Srbijom, otvaranje konzulata u Beranama bi bio konkretan potez iz njegovih nadležnosti na koje ga obavezuje Ustav Srbije

Srbi u Crnoj Gori nikada nisu bili u gorem položaju od sticanja crnogorske nezavisnosti 2006. godine. Nezastupljenost u državnim institucijama, izbacivanje srpske kulture iz sistema obrazovanja u Crnoj Gori, progon Mitropolije crnogorske primorske, samo su neke od stvari koje su opšte poznate danas svima. Nažalost doprinost državnih institucija Srbije u rešavanju ovih problema kroz bilateralne sporazume za Vladom Crne Gore je minoran, takoreći on i ne postoji.


Još pre četiri godine 2015 g., tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić  je prihvatio ideju tadašnjeg predsednika Skupštine opštine Berane, gospodina Gorana Kikovića, da se otvori konzulat u Beranama i čvrsto obećao da će se to što pre ostvariti. I od strane Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, ubrzo nakon toga su išle inicijative prema Ministarstvu spoljnih poslova da se ta ideja ostvari, jer je i tada bilo jasno da će položaj Srba u Crnoj Gori biti vremenom, sve teži i teži.


Pre pola godine na Badnji dan predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obećao političkim liderima Srba iz regiona Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da će se što pre otvoriti konzulat u Beranama. Evo prođe od tada pola godine, a od konzulata ni traga ni glasa!


Pošto predsednik Srbije voli da za velike nacionalne praznike okuplja Srbe iz regiona, obećavajući im kule i gradove, a ta obećanja se nikada ne ostvare, pretpostavljamo da će i ovo novo Vidovdansko okupljanje biti još jedna šarena laža, koja će biti iskorišćena za još jednu novu marketinški odlično upakovanu obmanu patriotski nastrojenih birača u Srbiji.


Nažalost, suština ovoga okupljanja je da predsednik Vučić ubedi lidere Srba iz regiona da njihov glas bude što tiši, kada on krene da ispunjava dug prema zapadnim partnerima po pitanju predaje Kosova i Metohije.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: