Српски Покрет Двери - Лого
Search
Janjušević: Boško Obradović kažnjen jer je tražio demokratiju u Narodnoj skupštini

Narodni poslanik Marija Janjušević prisustvovala je sednici Odbora za administrativna pitanja na kojoj je ponovo neopravdano i bezrazložno izrečena kazna šefu poslaničke grupe Dveri Bošku Obradoviću.


„Uputila sam kolege poslanike da pažljivo pročitaju stenogram iz kojeg se kristalno jasno vidi da Boško Obradović nije imao nameru da uvredi bilo koga, već je samo nastojao da se izbori za svoja elementarna prava da iznese svoje mišljenje.


Predsedavajuća Maja Gojković je zlonamerno protumačila izgovoreno i požurila da ga kazni. Neposredno pre održavanja sednice Odbora za administrativno-budžetska pitanja, njen stranački kolega Orlić je sebi dozvolio, a dozvolila mu je i predsedavajuća koja ne uspeva da se obuzda u uživanju kada poslanici SNS-a verbalno ponižavaju opozicione poslanike (ne shvatajući da neprimerenom retorikom pre svega ponižavaju građane Srbije a zatim i sebe i svoju stranku), da se grubo šali sa još jednom srpskom svetinjom i stratištem, sa Jasenovcem.


Ona je obećala da će svoju nepažnju ispraviti, informisati se iz stenograma da li se Orlić poneo neprimereno, ali se u skladu sa uobičajenim manirom sile i bahatosti, oglušila o obećanje.


Ako se uzme u obzir njena izjava prilikom otvaranja sednice: „Konstatujem da je prisutna potrebna većina od 122 narodna poslanika…“ onda je svaki dalji komentar suvišan.


Predsednik i članovi Odbora su imali priliku da svojim glasanjem ponište odluku o kažnjavanju Boška Obradovića i pokažu da režim ume ponekad i da zaluta u korektan rad i koristi podjednake aršine za poslanike opozicije i vlasti, ali je nisu iskoristili.


U nedostatku argumentacije, Dverima odgovaraju bahatošću i silom, ne shvatajući da je to očigledan znak nemoći, nervoze i straha.“



Informativna služba Dveri



Prilog:


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: