Janjušević: Perfidno nasilje režima nad slobodom govora i istinom

Narodni poslanik Dveri, Marija Janjušević, dala je izjavu u vezi sa novonastalom situacijom u Narodnoj skupštini Republike Srbije u kojoj je po njenim rečima otvorena neshvatljiva hajka na poslanike opozicije, kao i u vezi sa njenim povratkom u redovan rad plenuma nakon 20 radnih dana.

„Žao mi je što sam žrtva nakaradne primene Poslovnika  i netačnih interpretacija SNS-a i nekih medija.


Svakodnevno se pojačava perfidno nasilje režima nad slobodom govora i istinom.


Želim da se izvinim građanima Srbije što je preko 100 radnih sati poslanika umesto na raspravu o istinskom napretku Srbije, o realnom stanju u državi i konkretnim merama za vidljivo i održivo poboljšanje života u Srbiji, potrošeno na slučaj modrice, lažnih lekarskih nalaza i iskrivljenih interpretacija“ – rekla je Janjušević.


Istakla je da očekuje da Maja Gojković prihvati njen poziv da se na poligrafu izjasne o poreklu modrice koju, kako kaže, Maja Gojković besramno izlaže u javnosti.


„Takođe, želim da se u parlamentarnom radu vratimo ključnim temama za građane Srbije. Očekujem odgovornije ponašanje poslanika vlasti, jer atmosfera u Skupštini je pre svega ogledalo njihovog ponašanja.


Nadam se da će i oni naći hrabrosti da se izvine građanima i prihvate realnost. Poslanička grupa Dveri će i dalje odgovorno zastupati građane, ukazivati na nepravilnosti, kriminal i amaterizam i predlagati adekvatna i održiva rešenja  za izlazak iz evidentnog propadanja Srbije i srpskog društva“ – zaključila je Marija Janjušević.


Informativna služba Dveri