Српски Покрет Двери - Лого
Search
Jelena Vujanović: Da li su žene iz Dveri postale legitimna meta napada i nasilja?

„Kako si, da li si povređena?“- to pitanje nisam čula juče od kolega novinara nakon nasilja SNS batinaša nad nama pred tribinu Saveza za Srbiju.

Bila sam pored predsednika Dveri, kao i još nekoliko žena. Niko nije pitao kako smo se osećale dok su nas SNS „junaci“ gurali i urlali na nas. Niko nas nije pitao kako se osećamo ni kada su pre neki dan stavili naše slike na plakate kao na poternice i iste zalepili u ulice u kojima živimo.


Nije mene strah, ne nadajte se. Nisam osetila strah ni kada mi se juče gorila u žutoj majici uneo u lice preteći. Štaviše, u tom trenutku sam bila sigurna da moram učiniti sve da u Srbiji niko više ne bude nateran i izmanipulisan da se tako prostački ponaša.


Nisam osetila strah, ali sam se zapitala da li su to žene iz Dveri postale legitimna meta napada i nasilja u ovoj zemlji? Kako je moguće da se pišu tirade o članici SNS Aleksandri Krasić, iz Vladimiraca, koja se eto slučajno taj dan u to vreme našla u Šapcu ispred pozorišta i koja tvrdi da je udario „neki muškarac iz Boškovog obezbeđenja koji je stajao pored njega“. Pa jedino ako vam ja ličim na Boškovo obezbeđenje jer sam ja stajala pored njega.


Dakle o toj neistini se piše, a o guranju i maltretiranju žena iz Dveri od strane SNS batinaša se ne piše. Da li smo to mi postale legitimna meta napada i nasilja u svojoj zemlji? Ili ćete ipak osuditi ovo što rade SNS aktivisti? Samo pitam, valjda mi se neće osporiti pravo i na to.


 

Jelena Vujanović,

Informativna služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: