Српски Покрет Двери - Лого
Search
Jugoslav Kiprijanović: Vučić traži od Srba sa KiM da oni od njega zatraže razgraničenje i priznanje nezavisnosti Kosova

Nakon višednevne vidovdanske posete KiM delegacije Srpskog pokreta Dveri, potpredsednik Dveri Jugoslav Kiprijanović komentariše osvrt predsednika Srbije Aleksandra Vučića na stavove opozicije o KiM:

Izjavom da se opozicija neozbiljno i neodgovorno odnosi prema Kosovu i Metohiji – Aleksandar Vučić je prekršio sve demokratske i moralne norme. Situacija je upravo suprotna: vlast se neozbiljno i neodgovorno odnosi prema KiM. Sve što je aktuelna vlast potpisala za poslednjih sedam godina isključivo je na korist nezavisnosti Kosova i na štetu države Srbije. Iz svih do sada održanih pregovora profitirali su samo Albanci, dok Srbi na KiM nisu dobili ništa, i danas trpe progone od strane i Albanaca i Srba kriminalaca. Zato je Deklaracija Dveri o KiM toliko zabolela vlast, jer tražimo promenu lošeg pregovarača, kao i načina pregovora.


Optuživati druge za izdaju KiM dok se istovremeno tajno pregovara sa albanskim teroristima o razgraničenju i otuđenju dela državne teritorije Srbije – vrhunac je licemerja. Prljava i bezobrazna ideja vlasti je da se svi oni koji se protive razgraničenju etiketiraju kao izdajnici koji žele nezavisno Kosovo i da Srbija na KiM izgubi sve. Ovom uvrnutom logikom medijskih spinova vlasti onaj ko se protivi razgraničenju i da tako dobijemo bar nešto na KiM – izdajnik je, dok su patriote oni iz aktuelne vlasti koji su spremni da predaju deo državne teritorije i priznaju nezavisnost Kosova.


Najmonstruoznija od svih ideja je najnoviji zahtev Aleksandra Vučića Srbima sa KiM iz SNS i Srpske liste da oni budu ti koji će od njega tražiti da ispregovara podelu Kosova i priznanje nezavisnosti Kosova, a da onda on bude onaj koji zapravo samo ispunjava molbu Srba sa KiM. Iako bi to na neki način bio zasluženi krah vere pojedinih kosovsko-metohijskih Srba u političkog preletača Aleksandra Vučića – to im od srca ne želimo, već podsećamo na Deklaraciju o KiM Srpskog pokreta Dveri kojom se traži promena lošeg pregovarača o normalizaciji života u južnoj srpskoj pokrajini i konstatuje da nema pregovora o statusu koji je prema Ustavu Srbije i Rezoluciji 12 44 SB UN trajno definisao KiM kao sastavni deo Srbije.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: