Српски Покрет Двери - Лого
Search
Komentar Dveri na izjavu  predsednika OKS

Narodni poslanik Dveri Marija Janjušević u ime Dveri komentariše izjavu predsednika da će srpski sportisti morati da slušaju šiptarsku himnu /ili himnu kvazidržave Kosovo.


Kosovo i Metohija su važniji od pobedničkog postolja i dodele medalja. Princip „Ja ću ovako, a državi ako se ne sviđa…“ nije u redu. 


Predsednik OKS-a predstavlja i državu, a ne samo sport i sportiste, bez obzira da li za tu funkciju prima platu ili ne. Pristojan čovek od ličnog integriteta svoju državu voli u svemu, ne selektivno, ne samo u sportu. Uz svo uvažavanje Božidara Maljkovića, on zbog ovakve izjave zaslužuje smenu.


Osim ako se već nisu dogovorili da on ovako nastupi, a da Vučić i Dačić peru ruke kao da oni nemaju veze sa tom izjavom i da mu nisu naložili da zauzme takav stav. Evo prilike da to i saznamo.  Situacija je, kako Vučić voli da se izrazi, čista kao suza – ili će Maljković biti najuren ili su se unapred dogovorili.


Strašno je i nedopustivo da se sportistima naredi da svoju eventualnu pobedu uprljaju šiptarskim zamkama. Ako ostanu na postolju, zameriće im narod u Srbiji, ako odu sa postolja, kazniće ih izdajnički režim u Srbiji. A o ozbiljnim posledicama po njihovu sportsku karijeru da i ne govorim.


Slažem se sa Božidarom Maljkovićem da politika ne bi trebalo da se međa u sport, ali upravo on to čini na najperfidniji, slugeranjski, podmukli i rekla bih, bezobrazan način.


Verujem da se ne radi o nedostatku inteligencije, te da je suvišno da mu pojašnjavam da nije moguće ne priznati kvazidržavu Kosovo, a istovremeno priznati njenu himnu, a stajanje srpskih sportista na pobedničkom postolju sa ili bez intoniranja himne značilo bi direktno priznavanje države Kosovo od strane Srbije i to bi nesumnjivo bio više nego koristan argument neprijateljima da nastave finalizaciju otkidanja 15% teritorije Srbije na kojoj su dragoceni ljudski i prirodni resursi, rudna nalazišta, a o kulturnom bogatstvu i duhovnoj vertikali da i ne govorim. 


Što se ministra omladine i sporta tiče, nakon što se obavezao da minimalno 400.000 evra godišnje iz budžeta Ministarstva uplaćuje u Regionalnu kancelariju za saradnju mladih [RYCO] u Tirani (država Srbija ovu kancelariju u kojoj učestvuju i Albanija i tzv. Kosovo finansira sa 40% ukupno predviđenog budžeta).


Možda sam preterani optimista, ali zaista verujem da veleizdaja neće proći nekažnjeno, da će se narod probuditi, jer po pitanju Kosova i Metohije ovako providna retorika i igra „dobrog i lošeg policajca“ jednostavno ne prolaze.


Gole činjenice jasno ukazuju, imenom i prezimenom ko su izdajnici Kosova i Metohije, odnosno države Srbije. Sporazum o SSP, Briselski sporazum, akcione planove potpisivali su svojim imenom – ostavili svoj trag: Boris Tadić, Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i poslušnici koji ne zavređuju da im se ime spominje čak i u ovom kontekstu.


 


Marija Janjušević
narodni poslanik Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: