Kostić: Izložba u Ujedinjenim nacijama najveća pobeda srpske diplomatije u proteklih 70 godina

Izložba JASENOVAC PRAVO NA NEZABORAV je prvi korak u saznavanju celokupne istine o zločinima nad srpskim narodom u NDH koji moraju postati deo obrazovnog sistema svih svetskih univerziteta.

Činjenica da se hrvatska javnost toliko uznemirila oko izložbe u Njujorku, je jasan pokazatelj koliko je ova izložba značajna na međunarodnom planu, jer će naučni krugovi iz celog sveta napokon imati prilike da saznaju istinu o velikoj žrtvi našeg naroda u borbi protiv fašizma i antisemitizma.


Izložba JASENOVAC PRAVO NA NEZABORAV je rezultat sinergije naučnih krugova Srbije i Izraela, koji su želeli da sa istorijski utvrđenim činjenicama skrenu pažnju na problem  relativizacije neonacizma, koji i danas ponovo dobija nove oblike ne samo na Balkanu, nego i u mnogim državama savremene Evrope.


Takođe, ova izložba je dobila podršku od mnogih državnih institucija jer je u aprilu 2017.godine u organizaciji Odbora za dijasporu i Srbe u regionu bila predstavljena diplomatskim predstavnicima u Beogradu, našim parlamentarcima i celokupnoj srpskoj javnosti u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije.


Sada je neophodno da predstavnici srpskog rasejanja organizuju ovu izložbu u svim svetskim metropolama gde žive Srbi, jer je upravo ova izložba najbolji metod u prevenciji genocida koji opet može zadesiti svetsku civilizaciju.mr Ivan Kostić

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

Skupštine Srbije