Српски Покрет Двери - Лого
Search
Kostić: Zaštititi Srbe u Makedoniji od albanskog hegemonizma

Ko još može poverovati pronatovskom premijeru Makedonije Zoranu Zaevu da će čuvati bezbednost 30.000 Srba u Makedoniji?


Suviše se olako obavezao Zoran Zaev da će čuvati bezbednost 30.000 građana srpske nacionalnosti u Makedoniji i teško mu se može verovati, s’obzirom na postupke koje čini od kada je došao na vlast.


Srbi su danas u Makedoniji potencijalno  žrtveno jagnje za sve probleme koji se budu dešavali u makedonskom društvu, i postoji ozbiljna bojazan da makedonska vlast ne počne da kopira modele iz Hrvatske i Crne Gore, što nije bio slučaj proteklih godina dok je u vlasti bila Demokratska partija Srba u Makedoniji.


Pogotovo ako se zna za ogroman pritisak albanskog mafijaškog lobija koji kontroliše vlast i koji prisiljava Zaeva da usvoji Tiransku platformu i Rezoluciju o genocidu nad Albancima od 1912. do 1956.godine, gde će opet za sve biti okrivljeni Srbi.


Takođe, ubrzani proces pristupanja Makedonije NATO paktu, teško da može poboljšati regionalnu stabilnost, jedino ako ta stabilnost nije uslovljena urušavanjem suvereniteta Republike Srbije.


Inicijativa Makedonije da se Kosovo primi u UNESKO, pokazuje da se Makedonija sa ovakvim premijerom ne može više smatrati prijateljem Srbije i da naša vlast treba da iznalazi nove metode i nove saveznike za zaštitu Srba na Balkanu, u iznova nametnutoj ideji stvaranja velike Albanije.


 


Info služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: