Српски Покрет Двери - Лого
Search
Kriza morala društva je uzrok tragedija u Srbiji

SNS je potpuno korumpirala ovu državu. Dveri ukazuju na taj kriminal i odgovornost sudova. Nezavisnost sudstva ne znači da sudovi ne odgovaraju nikome. Naprotiv, izbor i kontrola rada sudske vlasti je jedna od ključnih uloga Narodne skupštine.


„Maja Gojković je juče po ko zna koji put kaznila poslanike opozicije. Evo šta sam rekao po stenogramu Narodne skupštine i zbog toga bio kažnjen: Jedino što imamo to je nešto malo vremena koje nam sleduje po Poslovniku i to nam oduzimate kao pravo. To onda gubi granice bilo kakvog parlamentarizma, slobode govora i demokratije. Jedino što nam je ostalo to je pravo na reč. Ako nam to uskratite onda je to neki Aušvic, ili kako se to zove ja ne znam, ali znam da nemam pravo na reč.


To je bio razlog za još jednu opomenu od strane predsednika Narodne skupštine, Maje Gojković“ – rekao je šef poslaničke grupe Dveri, Boško Obradović na konferenciji za medije održanoj u Narodnoj skupštini.


On je istakao da je glavna tema na sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, bio rad Centara za socijalni rad, tj. nasilje u porodici koje je eskaliralo u poslednje vreme.


„Veoma je loše sve svaliti na zaposlene u Centru za socijalni rad, koji zbog prevelikog broja korisnika, a zbog zabrane zapošljavanja, sve manje zaposlenih u centru, ne mogu da se nose sa svim problemima. Za to vreme zanemaruje se uloga tužioca, sudija, političara, policije i svih onih koji u tom lancu odgovornosti izbegavaju odgovornost.


Neverovatno je da smo imali niz smrtnih ishoda, a da niko u Srbiji nije podneo ostavku ili osetio makar moralnu odgovornost za ono što se desilo u Centrima za socijalni rad. Tražio sam od ministra da neko konačno snosi odgovornost. Dovoljan je primer Saleta Mutavog, koji nije otišao na odsluženje kazne na osnovu pravosnažne presude. Tako je onda mogao da se bavi tučama i nasiljem.
Dakle, neko štiti nasilnike u Srbiji. Ko ih štiti u policiji, sudovima, i među političarima? Nije suštinski problem u centrima, već u zaštićenim licima koja ta dela čine.“


Obradović je još rekao da ako ne dođe do promene sistema vrednosti, ni svi policajci sveta nas neće sačuvati i dodao da kada je SNS došao na vlast, rijaliti programi su doživeli svoju ekspanziju i nametnuli ovaj pogrešan sistem vrednosti.


Narodni poslanik Srđan Nogo, komentarisao je odluke sa sednice Odbora za administrativna pitanja.


„Apsurd je da na jednoj zajedničkoj sednici predstavnici svih poslaničkih grupa, treba da napišu kodeks ponašanja narodnih poslanika u granicama dozvoljenosti komentarisanja sudskih odluka i postupaka, a da odmah nakon toga na predlog predsednika Odbora, koji je iz redova SNS-a, taj kodeks bude i usvojen“ – rekao je Nogo.


On je naglasio da je to identičan kodeks, koji je usvojen još 2016. i da je samo prepisan.


„Međutim, sporna je tačka broj 2. koja kaže da narodni poslanik mora da se suzdrži od iznošenja ideja, informacija ili  mišljenja. Ovo je nešto što narodne poslanike treba da učini ljudima bez ideja i mišljenja. To je u suprotnosti sa najosnovnijim ljudskim pravima, pa onda i svim mogućim političkim pravima. To utiče direktno na smisao postojanja narodnih poslanika, a to nam garantuje Ustav. Logično bi bilo da se sudije suzdržavaju od mišljenja, da ne bi uticali na presude, a ne poslanici.


Vučić je nosio Dinkićevo robijaško odelo u Narodnoj skupštini, pa to nije bio problem.  Ovim žele da oduzmu reč poslanicima i nastave „Aušvic“, koji je u skupštini prvi pomenuo šef poslaničke grupe SNS, Aleksandar Martinović. SNS je potpuno korumpirala ovu državu i mi smo neko ko ukazuje na taj kriminal i odgovornost sudova, koje mora biti nezavisno.


Mi smo izabrani da bismo iznosili istinu i mi ovaj kodeks nećemo prihvatiti“ – zaključio je Srđan Nogo.

Info služba Dveri
Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: