Marija Janjušević: REM krši zakon, ministar uvodi diktaturu, dok Vulinovi tuku žene

Ono što je strašno jeste što se mi igramo i škole i države i što klizimo u diktaturu sve brže i sve očiglednije, što je svakako svojim ponašanjem danas i dokazala Maja Gojković.


Jedan od očiglednih dokaza za diktaturu jeste jučerašnje ponašanje REM-a, gde članica Saveta REM-a Olivera Zekić kaže da nema nameru da se bavi bilo kakvim zabranama, osim zabrane Bošku Obradoviću da se pojavljuje u medijima.


Gospođa Olivera Zekić bi već danas morala da podnese ostavku zbog ovakvog ponašanja, jer je prosto pokazala da je REM produžena ruka ovog režima i da je ona zapravo zastupnik režima i Aleksandra Vučića, a ne član Saveta nezavisnog tela.


Olivera Zekić je veoma teške optužbe iznela protiv Boška Obradovića, zapravo je ponovila ono što se u medijima vrti, a bez ikakvih dokaza, jer kad je neko nasilnik, kada neko tuče žene, onda to verovatno izgleda ovako, kao što su mediji preneli za Miloša Stojkovića, najbližeg saradnika ministra Vulina. Kako smo mogli da pročitamo u  medijima, koji su volšebnom brzinom sklonili informaciju sa svojih portala, on je prijavljen od strane svoje supruge sa kojom ima dvomesečnu bebu, da ju je tukao i udaljen je iz njihovog porodičnog doma na mesec dana. Svakako će poslanička grupa Dveri  ispitati ove navode i zatražiti od Tužilaštva i MUP-a dodatne informacije.
Stojković je i klevetnik a i saučesnik u veleizdaji Kosova i Metohije, jer od terorističke tzv. Republike Kosovo imenovan za zamenikagradonačelnika opštine Klokot. U ličnosti Miloša Stojkovića  simbolički se odražava kompletni politički diskurs SNS-a: nasilje, laži i veleizdaja.


Dokaz nasilja nije u tome da  predsednik Srbije lično da poseti dve izmanipulisane žene u karantinu, a sinoć smo imali prilike da gledamo još jedan manipulativni čin Vučića, jer je ponovo obećao da će izaći na TV duel sa opozicijom.
I na kraju, izgleda da je ministar prosvete najviše povukao na svog predsednika, jer ima želju da postane mali bog, mali Vučić, koji će se bukvalno pitati za sve, za svaku pojedinost. On će odlučivati o tome šta se kuva u kuhinjama u vrtićima i gde će maturanti ići na svoje stručne ekskurzije i sve između toga. A kakav će ministar biti vladar, to možemo već sada da vidimo, po načinu kako se odnosi prema roditeljima u zemunskoj školi, ali ono što je još drastičnije, kako se ophodi prema kolegama, svojim prosvetnim radnicima.


Na najavu  štrajka, ministar je zaposlenima u prosveti uputio jedno preteće pismo.


To praktično znači da oni mogu da dobiju otkaz ukoliko budu štrajkovali. Koliko se iz ovog pisma vidi, u najboljem slučaju oni će ostati bez plate.


Ono što je strašno jeste što se mi igramo i škole i države i što klizimo u diktaturu sve brže i sve očiglednije, što je svakako svojim ponašanjem danas i dokazala Maja Gojković.


 


Info služba Dveri