Milenković-Kerković: Da li je Niš u neprijateljskoj državi, predsedniče?

Gradski odbor Dveri iz Niša će i 25. aprila biti uz građane Niša na velikom protestu u 18 časova na trgu Kralja Milana, a sigurni smo da na mišljenje Nišlija ne može uticati čak ni treće otvaranje iste kompanije „Leoni“, zbog kojeg Vučić dolazi.

Gradski odbor Dveri iz Niša će i 25. aprila biti uz građane Niša na velikom protestu u 18 časova na trgu Kralja Milana u pravednoj borbi da se sačuva imovina Grada i ne dozvoli da Republika preuzme svojinska i upravljačka prava, sertifikate i sve ugovore niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ u koji su Nišlije ulagale više decenija. 

Odluku naprednjačke vlasti u Nišu da predajom aerodroma stavi svoje partijske interese iznad interesa Nišlija i Grada Niša, danas će pokušati da opravda i „predsednik svih građana“, prilikom najavljenog otvaranja subvencionisane kompanije „Leoni“ u Nišu. Ovo je treće po redu otvaranje iste kompanije „Leoni“ u Nišu, a medijsku sliku treba da stvore i organizovano dovedene pristalice kako iz Niša tako i iz drugih gradova. Lažnu sliku o podršci ovoj nameri predsednika Vučića da objasni Nišlijama neobjašnjivu i za Grad ekonomski samoubilačku odluku o poklanjanju aerodroma, upotpuniće i zaposleni u javnim službama i preduzećima koji se, po unapred napravljenim spiskovima, organizovano odvode na izrežirani doček Vučiću. 

Ovaj ponižavajući odnos vlasti prema Nišlijama upotpunila je i nedavna izjava predsednika Vučića na RTS-u da Nišlije „tupavo“ protestuju protiv predaje svog Aerodroma i da „neće Srbiju u Nišu“.

Gradski odbor Dveri, kao i druge opozicione političke organizacije u Nišu, organizovaće u četvrtak 26. aprila otvorenu Skupštinu u 17 časova na kojoj će se od gradskih odbronika , imenom i prezimenom , zatražiti da se javno izjasne da li će glasati protiv otuđenja aerodroma. Pred svakim odbornikom niške Skupštine je izbor da li će glasati po savesti i u javnom interesu svoga Grada ili će pred sadašnjim i budućim generacijama Nišlija obeležiti svoje ime sramotom jer je dozvolio pljačkanje svoga Grada. 

Prof. dr Tamara Milenković-Kerković
Član Predsedništva Dveri