Obradović: Da stanovi za vojnike ne postanu izvor korupcije kao Beograd na vodi

Predsednik Dveri istakao je da podržava rešavanje stambenih pitanja za pripadnike snaga bezbednosti, ali da to treba da se iskoristi za pokretanje domaće privrede upošljavanjem domaće građevinske operative i dobavljača domaćeg građevinskog materijala.

Po njegovim rečima bitno je ko će graditi ove stanove i dodao da „u Srbiji žive i rade i trebalo bi da imaju pravo na rad i oni koji nisu članovi SNS, kao i firme koje nisu bliske SNS“.


Govoreći o zakonu koji je na dnevnom redu on je rekao da „ne bi bilo dobro da stanovi za pripadnike snaga bezbednosti postanu novi Beograd na vodi, izvor kriminala i korupcije“.


On je pitao zašto se kasni sa lokacijama za ove stanove u Beogradu i da nije normalno da je razlog tome kašnjenje sa formiranjem vlasti u Beogradu. Po njemu to je i ponižavanje saradnika SNS i držanje istih na lancu neizvesnosti.


Obradović je pitao i kakvi će to stanovi biti za 500 evra i gde će se uzimati krediti: kod domaće ili strane banke, te da li će za ove stanove moći da konkurišu ratni vojni veterani, porodice poginulih i ratni vojni invalidi u otadžbinskim ratovima od 1991-1999.


Obradović je govorio i o praksi SNS da odbaci predloge opozicije pa ih posle nekog vremena predloži kao svoje. „Da li je za svako obećanje SNS potrebno u proseku 7 godina i zašto ne prihvate dobre ideje iz opozicije, već ih prvo javno odbace a onda ih predlože kao svoje?“ – zapitao se on, i dodao da mu je ipak drago što je vlast shvatila da je porodična i ekonomska politika Dveri jedina ispravna u ovom trenutku, ali da je žalosno što im treba toliko vremena.Informativna služba Dveri