Obradović: Dobra odluka čim su režimski mediji poludeli, nema govora o podelama

Ako se neko dvoumio da li je odluka Dveri da postanemo osnivač Saveza za Srbiju dobra, nakon serije histeričnih napada na Dveri u režimskim medijima ovih dana dobili smo definitivnu potvrdu da smo doneli pravu odluku.

Već pet dana traje medijska ofanziva protiv Dveri u svim režimskim medijima, počevši od TV PINK i TV Studio B, pa preko partijskih biltena SNS – „Informerˮ, „Srpski telegrafˮ i „ALOˮ. Puca se iz svih raspoloživih naprednjačkih oružja: kleveta, laži, podmetačina i izmišljotina svih vrsta.


Zamislite dokle smo došli kad se partijska medijska mašinerija SNS toliko zabrinula za statutarnost odluka Glavnog odbora Dveri, dok iza toga stoji otvorena želja da se Dveri sruše. Međutim, to je nemoguće jer su Dveri sprovele krajnje demokratsku proceduru na koju sam ponosan: nakon višemesečnih diskusija unutar Pokreta, pet sastanaka Predsedništva i dva Glavna odbora, uz anketiranje svih gradskih i opštinskih organizacija i uglednih pojedinaca i prijatelja Pokreta, doneta je odluka ubedljivom većinom da se stupi u Savez za Srbiju kao jedinu opozicionu šansu da se smeni aktuelna vlast.


Ono što je posebno zanimljivo je da ove direktne obračune sa Dverima plasirane preko režimskih medija prenose i drugi mediji, a da istovremeno ni posle tri dana od ove odluke Dveri nismo dobili niti jedan jedini poziv za intervju. A formira se najveći opozicioni savez u poslednjih 15 godina.


Inače, mi uopšte ne krijemo da je bilo različitih mišljenja i da je bilo onih koji su se izjasnili protiv ulaska u Savez za Srbiju. To je potpuno normalno – zato što smo mi demokratska politička organizacija, a ne polumafijaška totalitarna sekta kao SNS. I kao što ste mogli čuti od više naših saboraca koji su glasali protiv Saveza – oni ostaju u Pokretu i poštuju volju većine, i ne žele da nasedaju na režimske provokacije o nekakvim podelama u Dverima kojih nema. Meni je jasno da su mnogi zainteresovani da se Dveri uruše, ali to im neće uspeti, jer smo mi jedinstveni bez obzira što imamo različita mišljenja, što je potpuno normalno.


Ono što boli režimske medije je formiranje jedinstvenog opozicionog bloka koji ne mogu da razbiju i pokradu na izborima. Srbija je dobila alternativu i nadu da neko može da se suprotstavi ovoj vlasti. Otuda tolika panika u režimskom vrhu. Narednih dana i nedelja očekujem pakleni pritisak i napad na Dveri iz svih režimskih medija, od strane lažnih analitičara i dušebrižnika koji su se prodali Vučiću i njegovom lopovskom i kriminalnom režimu. Ali to samo govori da smo pošli u dobrom pravcu i da treba istrajati na tom putu.


 

Informativna služba Dveri