Obradović: Dveri nisu opozicija Srbiji i državi, Dveri su opozicija Vladi

Predsednik Dveri je na konferenciji u NSRS istakao da se njegovo današnje izlaganje na sednici Skupštine bazira isključivo na izveštaju o radu Državne revizorske institucije koji pokazuje kako se nenamenski troši narodni novac.

Ova institucija je utvrdila 140 načina na koje se nenamenski troši novac na državnom i lokalnom nivou. Državni revizor je utvrdio milijarde i milijarde koje su nenamenski potrošene i podneto je preko hiljadu krivičnih prijava tim povodom. „Da li ste čuli da je bilo koji postupak pokrenut i da je bilo ko odgovarao“ – upitao je Obradović.


Kako ističe, kada predstavnike vlasti suočite sa tim podacima oni krenu sa uvredama, klevetama i napadima na porodicu. On se osvrnuo i na današnja izlaganja poslanika vlasti kojima je predsedavajući dozvolio da, u nekoliko navrata, koriste svoje vreme za raspravu o zakonima da bi klevetali Srpski pokret Dveri, njega lično i njegovu porodicu. Aleksandar Martinović je posvetio celih 15 minuta na govor o Dverima.


Obradović je istakao da oni izgleda ne slušaju ni svog predsednika koji je rekao da ne treba da komentarišu porodice političkih protivnika, i da, kada već pominju porodice treba da vide i to da je upravo porodica Vučić zaposlena u javnom sektoru. Sam Aleksandar Vučić je ceo svoj život na državnoj plati i teško se može poverovati da živi od plate predsednika Srbije koja iznosi 100 hiljada dinara, jer nema drugih prijavljenih prihoda


On se osvrnuo i na komentare poslanika SPS i zapitao se zašto SPS nije odgovarao za ono loše što je radio za vreme Borisa Tadića.


„Dveri nisu opozicija Srbiji i državi, Dveri su opozicija Vladi“ – rekao je Obradović, dodavši da mu nije jasno da poslanici vlasti nisu u stanju da na kritike odgovore argumentima već isključivo ličnim uvredama.Informativna služba Dveri