Obradović: „Koruptolomac“ je simbol borbe protiv kriminala i korupcije

U okviru kampanje za beogradske izbore predsednik Dveri, Boško Obradović sa koalicionim partnerom Sašom Radulovićem i sa kandidatima za odbornike liste ”Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate”, ploveći Dunavom i Savom na prvom beogradskom ”Koruptolomcu”, poručio je da ova lista ima jasan plan kako da napuni gradsku kasu, a da dodatno ne opterećuje Beograđane, već da im olakša životne uslove u prestonici.

„Ovih dana od raznih izbornih listi na nivou grada Beograda možete čuti najrazličitija predizborna obećanja. Svi daju sjajne ideje kako će Beograd procvetati nakon njihovog dolaska na vlast, jedino niko ne zna da odgovori na pitanje odakle pare za sve te investicije u komunalnu infrastrukturu, u socijalnu politiku, u zdravstvenu zaštitu i u sve drugo što su toliko izobećavali.“ – rekao je Boško Obradović.


On je istakao da jedini koji nude konkretno rešenje kako da se napuni gradska kasa Beograda, jeste upravo koalicija Dosta je bilo i Dveri.  Dodao je da  jedino ova koalicija ukazuje da je ključni resurs svake prestonice na svetu njeno građevinsko zemljiste i da od oporezivanja građevinskog zemljišta može da se ozbiljno napuni gradska kasa, pa se onda iz toga može investirati u sve ono što je od interesa Beograđana.
„Dakle, ključna stvar u Beogradu jeste zaustaviti divlju gradnju koja je nabujala, uraditi sve potrebne urbanističke planove, znati tačno koje su sve zone gradsko građevinsko zemljište i na njima naplatiti onaj porez koji treba da bude naplaćen i tako napuniti gradsku kasu Beograda i odatle onda ivestirati, primera radi, u besplatne vrtiće, u besplatne udžbenike za sve srednje i osnovne škole ili u pojeftinjenje gradskog prevoza ili recimo Beograđanima omogućiti smanjenje plaćanja poreza na imovinu.


Sve je to moguće onda kada pare Beograđana ostanu u gradskim rukama, a ne budu predate u ruke tajkuna, bilo da su domaći ili strani investitori. I zato je ovo jedna od najvažnijih tačaka našeg programa i zato se ovo današnje krstarenje zove krstarenje beogradskim „Koruptolomcem“, simbolom borbe protiv kriminala i korupcije i u ovome gradu, koji je jedan od ključnih centara kriminala i korupcije u Srbiji uopšte“ –  zaključio je Obradović.Informativna služba Dveri