Obradović: Ministar privrede i gradonačelnik Zrenjanina izdali zemljoradnike

Smatramo da je gradonačelnik Zrenjanina imao obavezu da na ovako ključnu temu raspiše referendum. Ovo nije zemlja Gorana Kneževića i Čedomira Janjića, ovo je zemlja građana Zrenjanina i ne može da se poklanja strancima kao lična svojina – rekao je Boško Obradović.

„Odbornici skupštine grada Zrenjanina izglasali su dugoročni zakup zemljišta stranoj kompaniji „Tenis“, koja je došla sa ciljem da uništi srpsku privredu i poljoprivredu, a ministar privrede Goran Knežević i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić su im u tome pomogli.

“Tenis” dobija zemljište na površini od 2.431 hektara, i počeće da je koristi 2019. godine, od čega će domaća privreda i poljoprivreda imati samo gubitke“ – istakao je Obradović.


On je naglasio da Srpski pokret Dveri podržava poljoprivrednike, koji su zbog ove odluke protestvovali ispred Skupštine grada Zrenjanina i koji se ne slažu sa odlukom da stranci dobijaju našu zemlju i na njoj grade svoje firme.

„Podržavamo poljoprivrednike da našu zemlju treba da obrađuju domaći zemljoradnici. Dveri su prve u Srbiji počele kampanju protiv prodaje naše zemlje strancima i govorili smo da će do ovoga doći i da je to prvi korak u novoj okupaciji Republike Srbije.

Nastavljamo borbu i nećemo dozvoliti da domaći zemljoradnici propadnu i ostanu bez hleba, dok se članovi Srpske napredne stranke bogate i razvijaju kriminal i korupciju“ – zaključio je predsednik Dveri.
 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri