Obradović o Stefanoviću, Maji Gojković, Pinku, nasilju...

Lider Dveri Boško Obradović kaže da je jasno da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović postavljen za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost da bi partijski kontrolisao službe bezbednosti, kao uostalom i šef BIA Bratislav Gašić.

„Od arhibota SNS Nebojše iz Beograda, preko plagiranog doktorata na privatnom fakultetu, do šefa svih službi bezbednosti u Srbiji put nije dalek, ako ste verni, dobri sluga Aleksandra Vučića“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u parlamentu, odgovarajući na pitanje novinara.

On smatra da se time što dve ključne funkcije, šefa BIA i koordinatora Biroa za sve službe bezbednosti, drže dva partijska čoveka i najbliža Vučićeva saradnika obesmišljavaju institucije i da to predstavlja veliki udar na službe bezbednosti. Navodi i da je jasno da će službe bezbednosti u nastupajućem periodu biti stavljene u partijsku funkciju, te istakao da bi profesionalac trebalo da bude na mestu jedne tako važne državne funkcije kao što je koordinacija svim službama bezbednosti.

Upitan da li će se izviniti predsednici parlamenta Maji Gojković zbog upada sa dvoje poslanika Dveri u njen kabinet 31. oktobra, Obradović je pitao zbog čega bi Dveri trebalo da se izvine. On je od novinara Pinka, koji mu je postavio to pitanje, tražio da kaže na koji incident misli i kakve veze Dveri imaju sa modricom koju je pokazala Maja Gojković, te poručio da svi znaju da je Pink partijska televizija SNS i da novinari te televizije nisu novinari nego partijski aktivnisti SNS.

Obradović je pitao i zašto vlasnik Pinka Željko Mitrović već nedeljama ne odgovara na pitanje da li je uzeo kredit od 27 miliona evra i da li je pet miliona evra uplatio na račun u Ukrajini kao mito za onog ko mu je dodelio kredit.

„Kad nam Mitrović odgovori na to pitanje dobićete odgovore na vaša pitanja“, rekao je Obradović i naveo da je nedavno ispred zgrade Pinka odgovarao na pitanja novinara te televizije, da tada nije bilo nikakvih incidenata, a da je ta televizija posle „izmišljala“ da je incidenata bilo.

Kaže da Dveri nemaju ništa sa nasiljem i da je SNS izvor političkog nasilja, te da se služi „fašističkim metodama“.

„Što se tiče nasilja nad ženama i porodičnog nasilja, ispitajte slučajeve prebijanja supruge Siniše Malog, bivše žene Marijana Rističevića i videćete ko su nasilnici. U istoriji Dveri nema nikakvog nasilja nad ženama, ako ne računate ono što Pink izmišlja“, kaže Obradović.


Tanjug/Info služba Dveri