Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Politička mafija seli se u lokalne sredine – Zrenjanin pravi primer

Zrenjanin je grad u kojem se trenutno oslikava namera aktuelne vlasti Aleksandra Vučića, da se uništi domaći privrednik i poljoprivrednik i da se politička mafija preseli i u lokalne sredine.

„Smatramo da naše pare treba usmeriti ka našem privredniku i poljoprivredniku. To posebno vredi reći ovde u Zrenjaninu gde imamo skandalozan slučaj da se državna zemlja daje u zakup stranom investitoru Tenisu i da on dobija 2,5 hiljade hektara državne zemlje po pravu prvenstva zakupa, što je ogroman udarac za domaće poljoprivredne proizvođače“ – rekao je Obradović.
On je još istakao da je ispratio da je Državna revizorska institucija boravila u gradu Zrenjaninu i da je utvrdila, kako je rekao, na žalost, da je i ovaj grad sklon vrsti nenamenskog trošenja novca građana i da se radi o milionskim iznosima koji su na volšeban način nestali iz gradske kase i da postoji niz protivzakonitih radnji aktuelne vlasti u gradu Zrenjaninu.


„Od isplaćivanja većih plata gradskim funkcionerima, izmišljenih komisija koje oni u radnom vremenu imaju i za koje dobijaju razne nedoknade do trošenja sredstava prema mesnim zajednicama. Zamislite da je dva miliona evra samo ovde u Zrenjaninu pod znakom pitanja gde je i kako potrošeno, pa onda ako saberete preko 170 lokalnih samouprava u Srbiji, onda vidite koliko ta politička mafija pljačka narod i državu.
Jedini uslov da dođe do promene ekonomske politike, da naše pare idu u domaće bankarstvo, domaću privredu i poljoprivredu, da idu za rađanje, podršku mladim bračnim parovima, porodicama sa više dece, zapravo je smena aktuelne Vučićeve vlasti“ – zaključio je lider Dveri u Zrenjaninu.
Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: