Obradović: Šutanovac i Vučić u dogovoru da izbace Kosovo i Metohiju iz Ustava

Građani Beograda na predstojećim beogradskim izborima ne žele dogovore oko podele političkog plena između SNS i DS, već alternativu i sadašnjem i bivšem režimu.

Šef demokrata, Dragan Šutanovac, izjavio je da je Demokratska stranka oformila tim stručnjaka za ustavno pravo koji radi na definisanju predloga za promenu Ustava.

Tim povodom, predsednik Dveri izjavio je danas medijima da se Šutanovac u svojoj izjavi navodno utrkuje sa Vučićem, ko će biti bolji, jači i brži začetnik promene Ustava Republike Srbije.

„Šutanovac navodno proziva Vučića, kako ništa ne radi po pitanju promene Ustava, već samo simulira takve težnje.

Međutim, sve ovo ponovo predstavlja nastavak rijaliti šoua Aleksandra Vučića, samo sa novim akterom, Draganom Šutanovcem“ – rekao je Boško Obradović.

Predsednik Dveri je istakao da je ova izjava skandal, koji predstavlja direktan dogovor Šutanovca i Vučića sa Zapadom kako bi se ubrzala promena Ustava i izbaci preambula o Kosovu i Metohiji u sastavu Srbije.

„Besmisleno je ovako važno pitanje vezivati za izbore u Beogradu, iako je nama jasno zašto žele da ovaj čin stave pod senku beogradskih izbora. Mediji neće postojati, svi državni resursi biće uključeni u Vučićevu kampanju i veleizdaja će proći neprimetno.

Ovo je dokaz da su politike SNS i DS iste. Ne bi nas čudilo kada bi Vučić i Šutanovac imali zajedničkog kandidata za gradonačelnika Beograda.

Građani Beograda na predstojećim beogradskim izborima ne žele dogovore oko podele političkog plena između SNS i DS, već alternativu i sadašnjem i bivšem režimu.

Dveri rade na tome i uskoro ćete videti prve plodove toga rada“ – zaključio je Obradović.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri