Osuđujemo hapšenje Nebojše Medojevića u Crnoj Gori

Na vanrednoj KZN u Narodnoj skupštini narodni poslanik Dveri Ivan Kostić postavio je pitanje vlastima da li imaju nameru da zaštite srpske političare u Crnoj Gori i kada Vučić planira da ode u Crnu Goru i poseti svoj narod?

Narodni poslanik Ivan Kostić osudio je hapšenje člana Demokratskog fronta Nebojše Medojevića u Crnoj Gori. Medojević je uhapšen nakon izlaska iz crnogorskog parlamenta, gde su poslanici crnogorskog parlamenta poništili odluku Podgoričke skupštine iz 1918. godine o prisajedinjenju Crne Gore Srbiji. Takođe je bilo spremljeno i hapšenje Milana Kneževića, međutim on je ostao u skupštini Crne Gore i na taj način prolongirao svoje hapšenje.


„Ja bih hteo da postavim pitanje Đukanovićevom političkom i poslovnom partneru Aleksandru Vučiću i celokupnoj Vladi Republike Srbije šta će uraditi da se spreči progon srpskih političara u Crnoj Gori i šta će uraditi da se spreči hapšenje Branke Milić koja se trenutno nalazi u ambasadi Republike Srbije u Crnoj Gori, zbog navodnog pokušaja državnog udara, ako je pet dana nije posetio srpski ambasador?“ – upitao je Kostić.


On je upitao kada Aleksandar Vučić ima nameru da ode u Crnu Goru, pošto za 6 godina svoje vladavine nije otišao u Crnu Goru da obiđe svoje sunarodnie, na šta ga obavezuje i Ustav.


Kostić je dodao da je Aleksandar Vučić pustio 28% građana Crne Gore na milost i nemilost Milu Đukanoviću i njegovom NATO režimu i apelovao na Ministarstvo spoljnih poslova da ni po koju cenu ne puste crnogorsku policiju u srpsku ambasadu u Crnoj Gori i da ne dozvole hapšenje Branke Milić.
Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović podržao je ono što je rekao narodni poslanik Ivan Kostić i osudio hapšenje Nebojše Medojevića i tražio u ime Dveri da on bude pušten na slobodu.


„Apsolutno osuđujemo hapšenje Nebojše Medojevića, tražimo njegovo hitno puštanje na slobodu i tražimo zaustavljanje političke represije crnogorskog režima prema svojim političkim neistomišljenicima i prema opociji“ – rekao je Obradović.


On je naglasio da se to isto dešava i u Srbiji i ukazao na to da su Milo Đukanović i Aleksandar Vučić politička vraća blizanci. “Da li i u Srbiji sledi hapšenje opozicionih političara” – pitao je Obradović.


 

Info služba Dveri