Српски Покрет Двери - Лого
Search
Počelo prvo političko suđenje opoziciji – Vučićev kum tužio Boška Obradovića

Tužbu Nikole Petrovića, kuma predsednika SNS i predsednika države Aleksandra Vučića, doživljavam kao početak prvog velikog političkog suđenja liderima opozicije u Srbiji zbog postavljanja poslaničkih pitanja u Narodnoj skupštini i na medijima u vezi sa kriminalom i korupcijom u vrhu vlasti – rekao je Boško Obradović na konferenciji za medije ispred Prvog osnovnog suda u Beogradu, pred sam početak suđenja.


„Moja obaveza je da otkrivam istinu o onome šta rade najmoćniji ljudi ove države, a to su Vučić, njegov brat i njegovi kumovi.


Prosto je neverovatno da Vučić može da postavi svog kuma za direktora jednog važnog i monopolskog javnog preduzeća (Elektromreža Srbije), a mi onda nemamo pravo da postavimo pitanje kako je on kao vlasnik jednog privatnog preduzeća iz iste elektroenergetske branše mogao da dođe na ovo mesto” – istakao je Obradović.


On je još dodao da je ovo čist sukob interesa i po kumovskoj i po poslovnoj liniji i upitao da li je zabranjeno kritikovati Nikolu Petrovića samo zato što je Vučićev kum?


“Ne može Nikola Petrović biti mimo očiju javnosti.


Nadam se da će srpsko sudstvo odoleti pritiscima vlasti i da će suditi po zakonu, a ne u strahu od Vučića. Nadam se u tom smislu da smo svi jednaki pred zakonom.


Interes javnosti je da isprati ovo suđenje jer je ovo suđenje opoziciji u Srbiji i pokušaj da se kazni svaki pokušaj da se javnost obavesti o sumnjivim poslovima Vučićevog najbližeg okruženja.   


Ovo će biti prava prilika da vidimo da li su Vučićevi kumovi zaštićeni i pred medijima i pred sudovima“ – zaključio je predsednik Dveri.


Srpski pokret Dveri ovim i najavljuje svoj novi sajt DveriLiks, koji predstavlja još ozbiljniju i oštriju borbu protiv kriminala i korupcije u vrhu vlasti.


 Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: