Pušica: Kome se to žuri da otuđi Kosmet?

Stav Srpskog pokreta Dveri o Kosmetu kao neotudjivom delu Srbije i neustavnim briselskim sporazumima je poznat srpskoj javnosti. Kosmetsko pitanje je oduvek predstavljalo životni i politički ispit svih generacija srpskih vladara i političara. Većina njih je upravo na ovom ispitu i pala.

     Povodom iznenadnog poziva Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, Srpski pokret Dveri ističe da ostaje pri svom temeljnom stavu o Kosmetu kao neotudjivom delu Srbije, bez izuzetaka.

   Za nas je kosmetsko pitanje vrhunsko pitanje države i predstavlja suštinu državnog programa Dveri, a Kosovski zavet sa druge strane predstavlja osnovu političke ideologije Dveri. Zato je Kosmet za nas osnovni standard državne politike.

    U tom smislu u potpunosti podržavamo stav SPC i Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G.Irineja, da „naši državnici  ne smeju nikada da daju svoju saglasnost na otuđenje KiM, jer ono što se silom uzme, to se i vrati, ono što se pokloni nekome, to je za svagda izgubljeno, a to Srbi i Srbija ne smeju dozvoliti“.

    U ovom jasnom stavu SPC ogleda se suština državotvorne i nacionalne  politike sa kojim je Srpski pokret Dveri u potpunom saglasju. 

   Zabrinjava nas žurba u vezi sa pokretanjem unutrašnjeg dijaloga i rešavanjem ovog pitanja, jer je poznato da šiptarski nelegalni organi u Prištini, njihovi zapadni lobisti i NATO, užurbano pripremaju uslove za približavanje naše okupirane teritorije NATO -u. Kome se to žuri? 

    

Marko Pušica, potpredsednik Dveri