Српски Покрет Двери - Лого
Search
Radojičić: Protivimo se prodaji naših fabrika

Dveri podržavaju stavove sindikata pomenutih fabrika u njihovoj nameri da te fabrike ostanu u vlasništvu države Srbije i njenih građana i da se njihov čak ni najmanji deo ne prodaje strancima.


„Pre nekoliko dana u Čačku je održan sastanak sindikalnih predstavnika nekoliko fabrika koje posluju u okviru grupacije „Odbrambena industrija Srbije“. Reč je o fabrici „Prvi partizan“ iz  Užica, zatim „Krušik“ iz Valjeva, „Sloboda“ iz Čačka, „Zastava“ iz Kragujevca i „Prva iskra“ iz Bariča. Na dnevnom redu imali su dve teme: Situacija u odbrambenoj industriji Srbije i izjava Aleksandra Vučića da će dozvoliti strancima da kupuju delove namenske industrije“ – rekao je narodni poslanik Dveri, Zoran Radojičić, na konferenciji za novinare održane danas u Narodnoj skupštini.


On je rekao da se Srpski pokret Dveri energično protivi prodaji naših fabrika i resursa, posebno ako je reč o fabrikama od strateškog značaja. Nastavio je da ova namera da se deo tih fabrika proda tj. preda strancima, nije utemeljena ni u ekonomskoj logici.


„Ako imamo u vidu činjenicu da godišnje fabrike namenske industrije zarađuju 200.000.000$, onda možemo da shvatimo koliki je njihov doprinos u popunjavanju budžeta.


Dakle, nema logike da mi to prodajemo. Jednostavno, postoje sfere u društvu koje mi moramo 100% kontrolisati i sa tim se ne smemo igrati“ istakao je Radojičić.


Radojičić je još dodao da ako pogledamo iskustva niza zemalja videćemo da sve fabrike, što u bližim što u daljim državama, ostaju u vlasništvu države. Takođe kada te fabrike rade, čitav niz pogona malih fabrika je isto tako vezan za njih kroz saradnju, rekao je poslanik Dveri.


„Dveri podržavaju stavove sindikata pomenutih fabrika u njihovoj nameri da te fabrike ostanu u vlasništvu države Srbije i njenih građana i da se njihov čak ni najmanji deo ne prodaje strancima“ – zaključio je Radojičić.


 


Info služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: