Српски Покрет Двери - Лого
Search
Srbija treba da reaguje na prekrajanje istorije od strane zvaničnika iz Crne Gore

Zašto Srbija ne reaguje na izjave Mila Đukanovića da je Srbija pre sto godina “tragično aneksirala Crnu Goru“ i da je Srbija razlog ulaska Crne Gore u rat?

Narodni poslanik Dveri Ivan Kostić smatra da je ovo nastavak antisrpske kampanje od strane zvanične Crne Gore.


„Ovo je još jedna u nizu izjava koja ima za cilj prekrajanje istorije i prikazivanje Srbije kao agresora, te nastavak kreiranja razdora između bratskih naroda. Zvanična crnogorska politička elita ovim izjavama želi da nađe krivca za sve svoje neuspehe i za sav kriminal i korupciju koja zahvata Crnu Goru skoro 30 godina“ – smatra Kostić.


Sramota je što srpski zvaničnici ne reaguju na prekrajanje istorije i prikazivanje Srbije, koja je pobednica u Prvom svetskom ratu i koja je procentualno izgubila najviše ljudi u tom ratu, kao nekoga ko je agresor i krivac za rat. Srbija mora jasno pokazati ne samo zvaničnoj Crnoj Gori, već i svetu, da nećemo dozvoliti novo tumačenje istorije koje nema dodirnih tačaka sa istinom.


Srpski pokret Dveri će nastaviti borbu protiv prekrajanja istorije, a takođe ćemo se boriti da Srbi u Crnoj Gori dobiju status konstitutivnog naroda, jer samo tako mogu sebi obezbediti opstanak na ovom prostoru.Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: