Srđan Nogo: Ponuda Vučiću – ako smeš demantuj da si agent CIA, i ja napuštam politiku

Na konferenciji u Narodnoj skupštini, održanoj 08.02.2018. godine, izneo sam podatke da je Aleksandar Vučić agent CIA, i uputio mu izazov da me demantuje ako sme.

Pošto znam da moje konferencije, iako su medijski cenzurisane, prati i Vučić lično, i njegovo okruženje, i sve službe koje deluju na teritoriji Srbije – i domaće i strane, i svi bitniji politički faktori u zemlji, uporno ću nastaviti da ponavljam ove tvrdnje i da insistiram na odgovoru.


Podsećam Vučića na događaj iz januara 2010. godine. Naime, 13. januara te godine, na sednici Odbora za odbranu i bezbednst Narodne skupštine, narodni poslanik SRS Nataša Jovanović optužila je Vučića da je agent MI6. Vučić je sutradan zatražio da se BIA izjasni o tome, i rekao je da će prestati da se bavi politikom ako se navodi radikala ispostave kao tačni. I nije dugo čekao, već 26. januara dobio je papir od BIA da ta služba nema podatke da je agent Britanije. On je jedini srpski političar sa takvom vrstom potvrde. Tada ja na čelu BIA bio Saša Vukadinović, a Miki Rakić je bio šef svih službi.


E sad, ja ne znam kako je radikalski Laufer zakazao, i nije znao da Vučić radi za CIA, a ne MI6, ali pošto ja nisam Vojislav Šešelj, niti smo mi radikali, i nemam cilj da zamagljujem stvari, već razotkrivam i ispravljam, uputiću jedan izazov Vučiću. Pošto si hrabar i mangup ti ga prihvati, ako smeš. Neka ti BIA i sada izda potvrdu da ne radiš za CIA, i ja napuštam politiku ako nisam u pravu. Valjda ti je sad još lakše da ti Bata Gašić napiše da ne radiš za CIA, da te nije vrbovao Zoran Korać 2002. godine,i da on nije agent CIA zadužen za vrbovanje političara, i da nije tvoj zvaničan savetnik od dolaska na vlast 2012. godine, i da ne znaš ko su Dejvid Rouzmen, Šon Ficpatrik i Bil Džejmison,…  Ali Bata Gašić neka pazi da ne izda lažan  dokument. Ja sam spreman da svoju poltičku karijeru stavim na sto, ajde i ti?


Podsetiću BIA, da oni nisu smeli da odgovore na dva puta postavljeno pitanje – da mi dostave pisanu bezbedonosnu procenu za Anu Brnabić, ili ako je data usmeno, koje lice je sačinilo, i kada je data. Pa bre ovde i predsednik i većina vlade radi za strane službe,i tako je evo 18 godina i zato i propadamo.


Jasno nam je da smo napravili veliki problem sa ovim konferencijama, iako mediji ćute o ovoj temi. Tako je odmah posle naše poslednje konferencije gde smo objasnili kako i od kada Vučić radi za CIA, ko ga je vrbovao, kako je uspostavio kontakt sa Mikijem Rakićem, i kako je učestvovao u potrazi za generalom Mladićem, pominjali šefove CIA, i Vučićeve i svih agenata u Srbiji, Devida Rouzmena, Šona Ficpatrika i Bila Džejmisona, istog dana kod Vučića došao ambasador SAD Kajl Skot, jer Amerika ima novi kalendar po kojem 15. februar stiže 7 dana ranije, te je on Vučiću doneo Trampovu čestitku za dan državnosti. Pošto on potpisuje blanko u Tranpovo ime, možda bi on mogao da ti izda potvrdu da ne radiš za CIA.


Kada se već spominje MI6, osvrnuo bih se i na sastanak sa prvim čovekom te službe i postavio pitanje da li postoji ijedna država u svetu, makar bila Džibuti, Surinam, Burundi, koja god, da se predsednik sreće sa šefom tajne službe druge države. Naravno, ne računam Kosovo, jer je ono deo Srbije, ma šta ti mislio tim povodom, tako da se Haradinaj i Pompej ne računaju. O čemu ste pričali, a znamo da u biblioteci tvog kabineta je knjiga MI6. Poznato je da se Miki „lečio“ neko vreme u Londonu, pa da li je tema bila onaj kofer Mikija Rakića, koji nemaš ni ti, ni žuti? Iako ste obletali oko njega dok je bio u bolnici,ti si čak prvi mu upao u stan posle smrti, ali nisi kofer našao. I da li je razlog što si obavestio javnost o sastanku tvoj strah da bi u suprotnom mi bili ti koji bi objavili da je do sastanka došlo?


Aleksandar Vučić je saradnik CIA, koga je 2002. godine vrbovao Zoran Korać, kome je zadatak bio vrbovanje političara. U stan kod Vučića ga odvodi Vladan Batić. Od tog momenta on postaje deo agenture američke obaveštajne zajednice,  kojim na terenu koordinira i upravljaju visoki funkcioneri CIA Dejvid Rouzmen, Šon Ficpatrik i Bil Džejmison. Oni su kasnije dodelili Vučića Mikiju Rakiću, i tako je nastalo to njihovo čuveno poznanstvo. U suštinini Miki Rakić je bio šef Aleksandru Vučiću. Jedan od zadataka Aleksandra Vučića bila je pomoć u lociranju i hapšenju generala Ratka Mladića, i on i njegov kum Nikola Petrović su se zbog toga približili generalovom sinu Darku. Vučićeva kuća u Jajincima, odnosno njen vinski podrum, korišćen je za sastanke sa licima za koje je CIA smatrala da imaju informacije o lokaciji generala, i tu im je nuđen novac da odaju tražene podatke. Izjašnjenje o ovome tražimo još od 23.11.2017. i poslaničkog pitanja Zorana Radojičića. Pošto Vučić ne sme ništa da odgovori, nastavićemo da ponavljamo dok ga potpuno ne raskrinkamo.


Dolazi vreme da odgovaraju svi koji su radili protiv svoje države, koji su izdali Srbiju i koji su kriminalom stekli velika bogadstva dok smo kao društvo potpuno opljačkani i uništeni. Dveri vam to obećavaju. Nije pitanje da li ćemo, već kada ćemo doći na vlast, i to sprovesti. I za tebe Aleksandre Vučiću, bolje je da se to desi što pre.
 Informativna služba Dveri