Srđan Nogo: Predstojeći gradski izbori su prilika da okončamo kriminal u Gradskom zavodu za veštačenje

Politička mafija dugo drži Srbiju u svojim kandžama, i kroz poluge vlasti svake godine sprovodi ogromnu pljačku na štetu države i građana. Izbori za Skupštinu grada Beograda 4. marta su prilika da se porazi politička mafija, koja se smenjuje na vlasti, ali gde su svi dosadašnji akteri međusobno povezani u kriminalnim radnjama. Jedan od klasičnih primera je i slučaj Gradskog zavoda za veštačenje.

Gradski zavod za veštačenje, osnovan je 24. januara 1974. odlukom Skupštine grada Beograda, i obavlja poslove veštačenja u oblastima građevine i ekonomije itd.Odlukom Skupštine grada donetom 22.07.2014. godine, aktuelna gradska većina je preuzela upravljačka prava, i kontrolu nad Zavodom preuzimaju Goran Vesić i Siniša Mali.


Jedan od ekonomskih veštaka Gradskog zavoda za veštačenje je Mirjana (Mirčić) Labović, koja veštači od 1990. godine na osnovu falsifikovane diplome. Naime ona poseduje diplomu Ekonomskog fakulteta Univerziteta Kosova u Prištini iz 1983. godine, iako se taj Univerzitet od svog osnivanja do danas nikada nije tako zvao. Mirjana Labović veštači evo već 28. godinu, slepo služeći svakoj vlasti.


Iako su podnošeni predlozi za njeno razrešenje Ministarstvu pravde, podnošena krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu (inače istu falsifikovanu diplomu, samo Pravnog fakulteta, poseduje i tužilac Ljubivoje Đorđević), iako je ovo iznošeno na sednici Narodne skupštine, objavljivano u medijima u više navrata,ona ostaje zaštićena. Hiljade veštačenja koja je Mirjana Labović radila, i sudske odluke zasnovane na njima morale bi da budu ništave, međutim, političkoj mafiji odgovara ovakav veštak, bez obzira što je uhvaćena u nameštenim veštačenjima (Danas: Sudija i veštak lagali tužilaštvo, otkrio ih snimak sa Jutuba) zato što se upravo na ovaj način nameštaju sudske odluke.


Zato ne čudi što je i Bogoljub Karić oslobođen upravo na osnovu njenog veštačenja, pa otuda i ne čude Karićeve izjave poput one da ne razume one koji su protiv Vučića.


Ne čudi što je baš Mirjani Labović dato da svojevremeno veštači u slučaju ATP Vojvodine, gde se dokazuje da su na političkoj sceni svi međusobno povezani u kriminalu – tadašnji visoki funkcioneri SRS, a sada najviši funkcioneri Srbije i SNS, Maja Gojković (tada gradonačelnik Novog Sada, sada predsednica Narodne skupštine), Aleksandar Vučić i vrh tadašnjeg pokrajinskog DS.


Dveri obećavaju da će okončati kriminal sa veštačenjima Gradskog zavoda za veštačenje, i razrešiti veštake sa lažnim diplomama i pokrenuti krivičnu odgovornst i njih i njihovih šefova. Predstojeći gradski izbori su prilika da se zada udarac ovoj kriminalnoj hobotnici. Koalicija Dosta je bilo i Dveri – da ovi odu a da se oni ne vrate je lista koja konačno može da okonča vladavinu kriminala i smenjivanje jednih te istih na vlasti. Izbor je na građanima.Prilog:

–          Falsifikovana diploma Mirjane Mirčić

–          Mirjana Labović – veštak

–          Video: Sudije pod pritiskom vlasti

–          Video: Sudstvo čine naprednjaci sa kupljenim diplomama

 


Informativna služba Dveri