Tanasković: Prvo političko suđenje u Čačku

U Čačku počinje PRVO POLITIČKO SUĐENjE još od 1946. godine, po osnovu verbalnog delikta i borbe za zakonitost i protiv tiranije i ukidanja sloboda. Proces se vodi od strane Osnovnog Javnog tužilaštva na čijem je čelu vršilac funkcije i pretendent za mesto javnog tužioca g. Ivana Kostić.

Želim da istaknem da sam ponosan što sam ovim činom došao u red svih onih Srba, koji su se borili za slobodu i protiv tiranije, kako u komunizmu, tako i pod drugim okupatorima gde im je suđeno po osnovu „nekih“ zakona, gde im je ukidana sloboda i gde se uvodila represija takođe po osnovu „nekih“ nepravednih zakona u državi i gde su na osnovu zakona proganjani neistomišljenici i politički protivnici.


Zvanično, proces se vodi zbog ogrebotina na korenu nosa i pored oka Igora Trifunovića, što se nikako ne može tretirati kao laka telesna povreda.


Igor Trifunović ima pravo da me lično tuži, ako želi, ali Tužilaštvo se ovim stavlja u funkciju političke borbe, što se nikako ne može drugačije tretirati nego kao stavljanje države i državnih organa u funkciju SNS-a i obračuna sa političkim protivnicima.


Igor Trifunović je, kako snimci, pokazuju bio u dobrom stanju, čak se i smejao, a sutradan je čak i pokazao Bošku Obradoviću da na mestu na čelu ispod flastera nema ništa, što snimci i pokazuju.


Postavlja se pitanje zašto su, ako su ovo bile povrede, angažovana kola hitne pomoći i optužujem direktora Hitne pomoći i Slavicu Dragutinović zbog zloupotrebe Hitne pomoći u političkoj borbi protiv neistomišljenika od strane SNS-a. Moja saznanja su da su u momentu angažovanja imali urgentnije pozive od opisanog.


Postavlja se pitanje zašto su Milun Todorović i Igor Trifunović obmanjivali javnost da je u pitanju povreda oka, da je pacijent u stabilnom stanju, zašto je bilo potrebno nošenje flastera NA ČELU, ako do povrede oka nije ni došlo i čemu ta dramatizacija u javnosti.


Da li je stvarni razlog zapravo prikrivanje i skretanje pažnje sa kriminalnih aktivnosti Miluna Todorovića i Igora Trifunovića povodom donošenja novog poslovnika o radu Skupštine grada Čačka, o čemu se i Poverenik za informacije od javnog značaja i izjasnio.


Suđenje će predstavljati idealnu priliku da se jasno i nedvosmisleno pokaže karakter vlasti SNS-a, i kako će u narednom periodu prolaziti politički neistomišljenici, i kako će javni i državni resursi biti korišćeni u obračunu sa politički opasnim protivnicima.


Pitanje za Tužilaštvo – Zašto Tužilaštvo nije reagovalo po podnetoj Krivičnoj prijavi od 07.07.2017 godine, podneto sa moje strane, gde se terete Igor Trifunović, Miroslav Petković, Branka Pavlović za protivzakonite radnje u Skupštini grada Čačka, koje se odnose na :i kada će preduzeti pravne radnje povodom toga. Očekujem da istom brzinom kako su reagovali povodom tužbe Igora Trifunovića i pokrenuli krivični postupak, reaguju i zaštite zakon i red, koji je ugrožen protivzakonitim delovanjem Igora Trifunovića, Miroslava Petkovića, Branke Pavlović, pa i samog gradonačelnika Miluna Todorovića.


Ova pitanja bi trebalo mnogo više da zanimaju tužilaštvo jer se radi o direktnom ugrožavanju zakonitosti rada lokalne skupštine, ustava i zakona Republike Srbije, a trenutno se ništa ne preduzima i Javni tužilac, Ivana Kostić, nekoga čuva i prikriva!


Na samom kraju želeo bih da javnost upoznam o više puta iznetim tvrdnjama Ostoje Mijailovića, Marka Parezanovića i nepostojećeg odbora SNS-a u Čačku, o tome da sam više puta krivično osuđivan i gonjen u ranijem periodu.


Ovim putem demantujem te tvrdnje i smatram da su izrečene zlonamerno i tendenciozno, sa namerom rušenja mog ugleda i časti i na jedan sasvim primitivan i nečastan način.


Obaveštavam javnost da sam povodom toga tužio Ostoju Mijailovića za uvredu i klevetu, i tom prilikom podneo sudu relevantne dokaze iz suda i policije na izrečene tvrdnje i da sam dobio rešenje iz suda u kome se potvrđuje da je Ostoja Mijailović izrekao klevetu na moj račun i da su navodi izrečeni na sednici skupštine netačni, neistiniti i lažni. Sud me je uputio da mogu voditi parnični postupak za izrečene reči jer kleveta nije više krivično delo.


Na osnovu ovoga zaključujem da: Naprednjaci mogu da kleveću koliko žele, zakon im je to dozvolio. Tu se posebno ističe Marko Parezanović, Ostoja Mijailović i nepostojeći odbor SNS-a u Čačku.

 


Aleksandar Tanasković

Šef odborničke grupe Srpskog pokreta Dveri u Čačku i

Predsednik Izvršnog odbora Srpskog pokreta Dveri


Izvor: GZS / OzonPres