Zoran Radojičić: Kriminalno – tajkunski klanovi regiona i srpska politika

Zoran Radojičić, narodni poslanik Dveri, na sednici Narodne skupštine 7. decembra, u okviru poslaničkih pitanja, postavio je pitanje Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću o njihovoj povezanosti sa aferama i kriminalno tajkuskim vezama u regionu:

Da li postoji poslovna veza između Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Miroslava Miškovića? Da li Vam je poznata firma Prezident nekretnine iz Bosne i Hercegovine, koja je u vlasništvu 50% Miškovićevog “Delta Real Estatea”, a po 25% imaju „Avaz Roto-press“  Fahrudina Radončića i „Vanity International Corporation“ iz Belizea iza koje stoji Naser Keljmendi?


Da li ste 30. avgusta 2012. godine bili prisutni na sastanku koji je organizovao Miroslav Mišković, u prostorijama Delte, a na kome su bili: Tomislav Nikolić, tada predsednik Srbije, Ivica Dačić, tada predsednik Vlade, Aleksandar Vučić, tada prvi potpredsednik Vlade, Miroslav Mišković, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske i Fahrudin Radončić, vlasnik Avaza i kandidat za ministra policije BiH. Da li je tada dogovoreno da Dodik odustane od zahteva za smenu Zlatka Lagumdžije, da se smeni ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović i da se na njegovo mesto postavi Fahrudin Radončić, što se i desilo 22.11. baš kako je dogovoreno na ovom sastanku. 


Kao što Vam je poznato Barak Obama je 02.06.2012. pismenim ukazom označio i stavio na crnu listu Nasera Keljmendija kao glavnog narko dilera na Balkanu, i glavnog čoveka za šverc heroina u Evropi, i zatražio finansijsku istragu protiv svih lica koji su povezani sa njim, a tu spadaju i Radončić i Mišković. Tri meseca posle toga, državni vrh Srbije se sastaje i posluje sa pomenutim dvojcem.


Gospodine Vučiću, Vi stalno ističete da niste sarađivali sa tajkunima i osobama bliskim kriminalu, a naručito je poznat vaš sukob sa Miroslavom Miškovićem, pa odakle onda Vi ovom sastanku?


Da li je zbog ovog sastanka uplaćeno direktno od strane države Srbije 2 miliona dolara fondaciji Hilari Klinton, da obezbedi sastanak između predsednika SAD Baraka Obame i tadašnjeg predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, što je otkriveno u finišu predsedničke trke u SAD, kada je FBI otvorio istragu protiv Hilari Klinton, i kada je direktor FBI objavio 33 hiljade mejlova, među kojima je i dokaz o uplati iz Srbije. I pored date donacije, upravo zbog sastanka od 30. avgusta 2012. Barak Obama nije hteo da se sretne sa tadašnjim predsednikom Vlade Srbije, Aleksandrom Vučićem.


I za kraj, šta je pošlo naopako, a jasno je ko nije bio zadovoljan, pa je svega 3 i po meseca posle ovog sastanka uhapšen Miroslav Mišković. Takođe, par meseci potom i Naser Keljmendi je uhapšen na Kosovu, a na kraju je uhapšen i 2014. i jedan poznati beogradski kriminalac i svedok saradnik, povezan sa Keljmendijem, i koji se i danas nalazi u zatvoru, za realno smešna dela.Informativna služba Dveri