Српски Покрет Двери - Лого
Search
Zoran Radojičić: Našoj vojsci nije mesto na Crnom moru

Naprednjaci govore da žele da sarađuju sa Rusijom, i spominju vekove bratske ljubavi a prećutkuju ono što stalno spominju Dveri, a to je referendum o ulasku Srbije u NATO. Oni to ne smeju jer znaju da je većina Srba protiv ulaska Srbije u NATO.


„Gospodin Orlić je u ime SNS-a, nakon moje konferencije za novinare, konfuzno i uznemireno komentarisao ono što ja nisam ni izgovorio, kao na primer da Dveri imaju nešto protiv vojne saradnje sa Rusijom i Belorusijom i govorio kako nismo obavešteni da u nizu zemalja postoji privatna inicijativa u odbrambenoj industriji. Naravno da mi znamo da širom sveta postoji privatna inicijativa u vojnoj industriji, međutim reč je o suverenim državama koje suvereno vode svoju politiku.


U Srbiji stvari stoje dosta drugačije. Vučić je za savetnika postavio Tonija Blera, premijera britanske vlade koji je to bio kada je Srbija surovo napadnuta od strane NATO pakta. Bler je u tome aktivno učestvovao znajući da to ima za posledicu ubijanje naše dece, žena, staraca, vojnika i razrušavanje infrastrukture. Ako je Vučić jednog takvog čoveka i osvedočenog zločinca postavio za savetnika, možemo li mi imati poverenja u njega, koji je krajem juna iskazao da se deo naše vojne industrije privatizuje“ – rekao je narodni poslanik Dveri, Zoran Radojičić.


On je rekao da Dveri shvataju značaj vojne industrije u životu jedne zemlje i to nisu stvari sa kojima se Dveri mogu igrati.


„Mi smo napomenuli da i druge zemlje imaju vojnu saradnju, ali tako da ne ugrožavaju ni čiji ekonomski ili vojno-bezbednosni interes. Srbija već dugi niz godina vodi jednu neodgovornu politiku zadovoljavajući tuđe interese, a ne brine o svojim građanima. Srbija sa 79 pripadnika učestvuje od 2013. na vežbi „Sajber 2017“ u Rumuniji, Mađarskoj i Bugarskoj. Pošto se to dešava na obalama Crnog mora, postavlja se pitanje šta naši pripadnici tamo traže? Naravno oni za to nisu krivi, politika je za to kriva.


Ne zaboravimo da NATO već godinama vrši pritisak na Rusiju i već deceniju pokušavaju da opkole Rusiju. Već godinama u nazad pokušava se da se uplaši Rusija i da joj se demonstrira moć na obalama Crnog mora i postavlja se pitanje šta će naša vojska tamo. Dveri su ubeđene da nama tamo nije mesto“ – istakao je Radojičić.


Radojičić je na kraju pitao građane Srbije da li znaju da u prostorijama zgrade Narodne skupštine radi jedna NVO koja se zove „Vestminsterska fondacija“, koja je finansirana novcem iz inostranstva.


 „Zamislite da neko od nas ode u Britaniju sa namerom da se u njihovom parlamentu otvori kancelarija neke NVO koja će savetovati njihove poslanike kako da troše novac i šta da rade. Razumem uznemirenost gospodina Orlića, ovo su za njih jako bolne i neprijatne teme, građani Srbije su svesni da je život u Srbiji težak i naporan i postoji paralelna stvarnost koja se prikazuje u medijima“ – zaključio je narodni poslanik Dveri.


Informativna služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: