Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Pitanja na koja Aleksandar Vučić ne sme da odgovori

Zamislite direktan TV duel predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnikom opozicije u kome bi morao da odgovara na pitanja i u kome ne bi bilo voditelja na koga može da viče ili mu pre emisije izdiktira šta sme a šta ne sme da ga pita.

Zamislite da se prvi put za šest godina vlasti AV suočava sa nekim ko ga se ne plaši i kome mora da odgovara na pitanja od kojih beži sve ove godine?

Ako ste to zamislili – onda Vam je jasno da Aleksandar Vučić nikada neće smeti da izađe na jedan takav TV duel.

 

Evo samo nekoliko potencijalnih pitanja na koja AV ne sme da odgovori:

1. Da li poznaje Nenada Kovača, zvanog Neša Roming, kuma njegovog kuma Nikole Petrovića, nekadašnjeg finansijera DS, a posle toga finansijera SNS koji im je isplatio dugove za dnevni list „Pravdaˮ?

2. Koju funkciju u SNS i državi ima Andrej Vučić, koji obilazi sve odbore SNS i privrednike po Srbiji, kadrira, preti, ucenjuje i reketira?

3. Odakle potiče fotografija na kojoj se nalaze Milo Đukanović i on sa Muhamedom Dahlanom, lažnim investitorom u „Beogradu na vodiˮ – umešanim u razne sumnjive međunarodne poslove?

4. Kakva je priroda njegovog odnosa sa Stankom Subotićem Canetom, koji je u vreme njegove vlasti oslobođen svih optužbi pred srpskim sudovima?

5. Kakva je priroda njegovog odnosa sa Mlađanom Dinkićem, koji još uvek sedi u Vladi Srbije kao koordinator saradnje sa Ujedinjenim arapskim emiratima?

6. Zašto ne sme da donese Zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1990. do danas?

7. Ko su „kompletni idiotiˮ iz vrha beogradske vlasti koji su rušili objekte u Savamali noću pod fantomkama?

8. Kada će Siniša Mali podneti ostavku pošto je prošlo leto 2017. kada je to po Vučićevom obećanju trebalo da uradi?

9. Da li su nekadašnji ministri Ana Brnabić i Zorana Mihajlović, aktuelni predsednik i potpredsednik Vlade Srbije, prošle bezbednosnu proveru službi bezbednosti jer su članovi stranih organizacija koje imaju obaveštajni karakter stranih agentura?

10. Kada će podneti ostavku na mesto koordinatora svih tajnih službi bezbednosti u Srbiji, kao što je obećao, ili kada će navesti primer druge države u svetu gde je predsednik i šef svih tajnih službi ista ličnost?

Na kraju bismo dodali i jedno bonus pitanje: Kada će Tužilaštvo i Sud da krivično gone Aleksandra Vučića zbog pranja dva miliona evra iz crnih fondova u predsedničkoj kampanji ove godine? Naime, 7000 ljudi dobilo je koverte u SNS i uplatilo po 40.000 dinara lažne donacije na izborni račun SNS, što je više nego očigledno pranje para na najvišem državnom nivou.

Lako je biti predsednik države kada ne odgovaraš za pranje para, kontrolišeš sve tajne službe bezbednosti i ne smeš da izađeš na direktan TV duel opoziciji i odgovoriš na ozbiljna pitanja.

 

Info služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: