Aleksandar Tanasković i Gordana Marinković Savović govorili na tribini u Požegi

Na tribini Saveza za Srbiju u Požegi na kojoj su učestvovali predstavnici stranaka iz Saveza, govorili su i članovi Predsedništva Dveri finansijski direktor Aleksandar Tanasković i Gordana Marinković Savović.

Tema tribine je, osim protesta, bila i nedavni događaj u Požegi, kada su uhapšeni opštinski funkcioneri zbog raznih kriminalnih radnji.


Aleksandar Tanasković je rekao da je ljudima dosta laži Aleksandra Vućića koji obmanjuje narod već 30 godina.


„Ove kakva je vlast Aleksandra Vučića izražena u brojkama. Prosečna stopa privrednog rasta za vreme dosadašnje njegove vladavine je 1.6%. Svaki ekonomista će vam reći da je to na nivou statističke greške. Jedna ugledna profesorka je izjavila da rast koji nije veći od 5% i to kontinuirano 5 godina, ne treba ni računati kao rast, a pogotovu se ne treba time hvaliti“, rekao je Tanasković.
On je naglasio da je velika laž da Vučića zapošljava, s obzirom na to da je početkom dvehiljaditih bilo 3 miliona radno sposobnog stanovništva, a da je danas ta cifra 2.5 miliona i konstatovao da se za 6 godina preko pola miliona ljudi odselilo iz zemlje.


Gordana Savović je rekla da se čovek, nakon 3 godine svega što su pohapšeni akteri događaja radili opozicionim odbornicima u Požegi, dobro oseća kada napokon dobije potvrdu da je ono što je radio i na šta je ukazivao bilo tačno i da je bio u pravu.


„S jedne strane imam taj osećaj koji sam vam navela, ali s druge strane nemojte zaboraviti da smo mi jedina opština čiji su funkcioneri sprovedeni sa lisicama na rukama u zatvor. Tačno je da je 150 miliona dinara potrošeno nenamenski i na nameštene tendere u 2017. godini u Požegi, ali takođe je tačno i da su 2 milijarde potrošene u celoj Srbiji. Gde su drugi gradonačelnici, gde su drugi predstavnici opština?“, rekla je Savović.


Ona je rekla da se u politici morati napraviti iskorak, da se ne dozvoli političkim preletačima da promene dresove i dodala da se sa tim nikada neće pomiriti.


 

OO Dveri Požega