Српски Покрет Двери - Лого
Search
Aleksandar Tanasković u Užicu: Tražimo državu po meri slobode

Na protestima 1 od 5 miliona u Užicu, povodom obeležavanja 6 meseci od početka protesta u Srbiji, okupljenima se obratio i član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Aleksandar Tanasković.

On je odao priznanje svim učesnicima protesta širom Srbije, koji se već 6 meseci bore za lepšu i slobodnu Srbiju. Tanasković smatra da nikada gore nije bilo, nikada više mladih nije odlazilo i nikada teže nismo živeli.


„Mi smo gospodo slobodni građani i tražimo državu po meri toga i to Aleksandar Vučić mora da zna. Mi ne želimo ništa više, ali ni manje od toga. Sloboda se, gospodo ne dobija, ona se, kao što je neko svojevremeno rekao, osvaja. Mi je ovim našim protestima osvajamo svaki put ponovo. Osvajamo je od svih oni koji misle da tuđa krava daje više mleka i lepše mleko od domaće“, naglasio je Tanasković.


Tanasković je kazao da danas u Srbiji nema ni pravde, ni slobode, reda, ni poretka i da vlast više nije dostojna da predstavlja narod.


„Nemojte se pokolebati, nemojte se brojati, nije bitan broj ljudi koji je ovde došao, već broj onih koji će jednoga dana izaći i glasati onako kako treba. Zato ćemo i dalje da insistiramo i da tražimo ono što je normalno i što nam zakon daje, a to su fer izbori i slobodni mediji. Ako to ne dobijemo, onda nema razloga ni da učestvujemo u ovom rijalitiju Aleksandra Vučića i da mu dajemo legitimitet“, smatra on i dodaje da je Srbija ustala i da se ne može umiriti.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: