Српски Покрет Двери - Лого
Search
Aranđelovac: JKP „Bukulja“ je nosilac zagađenja ulica

Iako smo više puta ukazivali na nered koji nastaje nakon odnošenja smeća, u radu Javno-komunalnog preduzeća „Bukulja“ ništa se nije promenilo. Šta više, stanje na aranđelovačkim ulicama je sve gore, što pokazuju i fotografije koje su nam poslali naši sugrađani.

Naime, cena komunalnih usluga je poskupela za 23%, a najskuplja stavka jeste odnošenje smeća. I pored toga, nakon odnošenja smeća, gradske ulice, a posebno one na periferiji grada izgledaju prljavije. Osnovni problem predstavlja prosipanje ostatka smeća iz kamiona, za šta smo dobili informaciju iz samog preduzeća da je u pitanju ljudski faktor, a ne neispravnost tzv. kamiona-smećara, jer posude koje se nalaze u dnu kamiona se ne prazne redovno kako bi trebalo i na taj način se ostaci smeća prelivaju i završavaju na ulici.


Aranđelovačkim ulicama se tako širi izuzetno neprijatan miris, a posebna opasnost postoji od širenja raznoraznih zaraznih bolesti, dok su građani sami primorani da peru ulice nakon odnošenja smeća.


Zahtevamo punu odgovornost lokalne vlasti za ovaj problem, jer JKP „Bukulja“ služi samo za udomljavanje partijskih poslušnika Srpske napredne stranke, dok u praksi rad ovog preduzeća nikada nije bio na nižim granama.OO Dveri Aranđelovac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: