Српски Покрет Двери - Лого
Search
Aranđelovac: Zloupotreba sredstava za informisanje iz budžeta opštine

Na upravo završenom konkursu kojim su raspoređena sredstva za informisanje iz budžeta opštine Aranđelovac, dogodila se još jedna pljačka u režiji Srpske napredne stranke, predsednika opštine Bojana Radovića i narodnog poslanika Milosava Milojevića.

O čemu se zapravo radi? Nekadašnja opštinska televizija, a nakon privatizacije od 2015. godine isključivo naprednjačka televizija – RTV „Šumadija“, je na pomenutom konkursu od ukupno predviđenih 8 miliona dinara sredstava dobila čak 5 miliona!!! Kako i po kojim linijama se isisava novac iz budžeta na ovom primeru je najlakše videti, jer je predsednik opštine Bojan Radović vrlo blizak rođak narodnog poslanika SNS-a Milosava Milojevića, dok je direktor RTV „Šumadija“ zet pomenutog narodnog poslanika.


Ističemo i da u sklopu kampanje za prethodne lokalne izbore u Aranđelovcu niko iz opozcije nije mogao poslati saopštenje, a kamoli gostovati na naprednjačkoj RTV „Šumadija“, a takav trend je nastavljen do dana današnjeg, a traje sve od pomenute privatizacije 2015. godine. Sa druge strane, primera radi, aranđelovačka televizija sa regionalnom frekvencijom RTV „Sunce“ je na konkursu dobila samo 300 hiljada dinara. Po svemu sudeći, na delu je osveta Bojana Radovića i Milosava Milojevića prema svima koji dozvoljavaju da se čuje opozicioni glas.


Nakon ovog očitog primera pljačke od strane opštinske vlasti, nakon nabavke video kamera u iznosu od 22,5 miliona dinara od kojih pola ne radi, nakon zloupotreba automobila za decu sa posebnim potrebama od strane pojedinih funkcionera SNS-a, smatramo da je krajnje vreme da reaguju inspektori za privredni kriminal i javni tužilac u Aranđelovcu, kako bi se sprečila dalja pljačka opštinskog budžeta, a odgovorni za pljačku bili sankcionisani u skladu sa zakonom.OO Dveri Aranđelovac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: