„Није суштина у успеху или неуспеху бојкота, него у чињеници да за изборе не постоје апсолутно никакви услови захваљујући безакоњу и диктатури у коју је наше друштво увучено“, кажу у ОО Двери Г. Милановац.

     „Сви они који су сумњали у успех бојкота и који из различитих разлога, или интереса, нису желели да виде немогућност и бесмисао одржавања најављених избора, сада су у прилици да се у то увере. Довољно је само да се погледа листа странака које су се квалификовале за предстојеће локалне изборе у нашој општини и све ће им бити јасно. Потврђене су само четири листе: СНС, СПС, Победи и спаси општину Горњи Милановац (ПСОГМ) и Српска радикална странка. И нико више! И никада мање од увођења вишестраначја у Србији пре 30 година! Ето, то је резултат четворогодишње доминације СНС у власти у Горњем Милановцу“, навод Двери у свом саопштењу.

     У саопштењу наводе да „није суштина у успеху или неуспеху бојкота, него у чињеници да за изборе не постоје апсолутно никакви услови захваљујући безакоњу и диктатури у коју је наше друштво увучено. Још увек је рано да се говори о успеху или неуспеху бојкота, али је јасно доказано да за изборе не постоје ни минимални услови. Како друкчије објаснити то да нема више пријављених листа? Чак ни оних мањинских!“

     Из ОО Двери Г. Милановац кажу да „практично имају само две листе: бивши и садашњи радикали и бивши и садашњи социјалисти.“

     „Уз то, прве две листе су владајући коалициони ортаци, а трећа листа припада бившим, у суштини наивним, социјалистима који, као часни људи, нису могли да се уклопе у нова правила игре која је у њихову коалицију донела СНС. Они су можда и први који су увидели и осетили сву погубност политике на челу са СНС екипом. Вероватно у уверењу да „правда увек побеђује“, група грађана ПСОГМ је поверовала да на изборима могу да победе владајућу СНС-СПС коалицију и, уз несумњиву подршку грађана, предали су своју листу. Са жаљењем, међутим, морамо да констатујемо да нам се чини да су на овај начин још једном показали своју наивност. Јер, сигурни смо да и када би сви грађани листом изашли и гласали за њих, да би СНС-СПС мађионичари опет убедљиво победили. Зашто и како, то не знамо, али знају њихови бивши партијски другови,“ кажу у саопштењу Дверјани и додају:

     „У прилог оваквом ставу говори и волшебно проглашење листе СРС 10. јуна, након истека свих законских рокова. Одлука ОИК нас Дверјане не изненађује јер је то она иста институција која је одбила наш приговор на очигледну и доказану крађу изборних резултата 2016. због закашњења од непуна два сата. Рок за подношење листи за ове изборе је истекао још у суботу 6. јуна!? Наравно, није нам жеља да обесхрабримо гласаче ПСОГМ, али смо сигурни да предстојећа изборна утакмица неће ни најмање бити фер, да се организује у условима кршења Устава, у тоталном медијском мраку, да је здравствено небезбедна и без икакве праве контроле изборног процеса. Учествовање у том циркусу апсолутно нема смисла,“ наводи се у саопштењу.

     Из Двери кажу да „Закон о локалним изборима у свом члану 21, предвиђа да подносилац изборне листе може повући листу најдоцније до дана утврђивања збирне изборне листе.“

     „Зато, у најбољој намери, позивамо ПСОГМ да повуче своју листу и најављене локалне изборе доведе до апсурда. Нека се СНС-СПС мађионичари такмиче сами са собом у замраченом циркусу без публике. Нема разлога да будете саучесници у нечему што ће у историји српског вишестраначја остати упамћено као велика срамота. Сигурни смо да је овакво стање неодрживо и да до нормализације мора брзо да дође, а тада, када правила буду иста за све, грађани ће моћи да изврше најбољи избор“, закључује се у саопштењу које потписује медијски тим ОО Двери у Горњем Милановцу.

Извор: ГМинфо.рс

[ngg src=“galleries“ ids=“242″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]