Српски Покрет Двери - Лого
Search
Borislav Žajski u Vršcu: na ulici ćemo tražiti pravdu, a slobodu u prkosu!

Govor Borislava Žajskog na 11. protestu u Vršcu 05. aprila 2019. godine.

Dobro veče slobodni Vrštani i hrabre Vrštanke!

Dobro veče vama koji svakog petka dolazite i u ime onih uplašenih i ucenjenih.

Dobro veče vama koji ne pristajete na glupost i laž.

Dobro došli na 11. protest 1od 5 miliona u Vršcu!


Opozicija se ujedinila, i kada kažem opozicija, ne mislim samo na političke organizacije, već na celokupnu opozicionu javnost, koju čine sindikati, grupe građana, profesori i studenti, privrednici i poljoprivrednici, omladina i penzioneri.


Jedino zajedno možemo stati na kraj ovoj medijski našminkanoj pošasti, koja već 7 godina nesposobno, nepravedno i bahato upravlja životima i državom.


Svi mi imamo isti cilj – a to je slobodna i uređena Srbija, u borbi za državu, za državu sa zdravim sistemom svi smo mi zajedno.


A nasuprot nas je korumpirani sistem, odrođen od pravde, i kao takav svakodnevno gazi zakone i krši ustav, laže o svemu i svačemu, taj sistem ima svoju personifikaciju u liku i delu Aleksandra Vučića. Jer samo oboleo (i delom okupiran) sistem može dozvoliti da jedan patološki lažov, sa ko zna koliko još dijagnoza, vodi državu sam. Ali ostavimo se njega koji je 24 sata na 10 televizija, rešava u svojim šaradama sve za šta nije nadležan.


Šta je prvi korak ka popravljanju i ozdravljenju sistema.


Šta mi to tražimo i zašto se okupljamo:

1.      Fer i poštene izbore

2.      Slobodne medije (za početak RTS koji svi plaćamo)

3.      Prestanak nasilja, da policija i tužilaštvo rade svoj posao po struci i savesti, a ne po partijskoj direktivi.


I večeras šetamo i protiv onih koji vrše lokalnu vlast, a ne vladaju, već našim gradom vladaju neki drugi, neizabrani, koji i nisu naši sugrađani.


Ti neizabrani ne brinu što veliki broj ljudi odlazi iz našeg grada, a oni koji ostaju većinom imaju mogućnost da budu robovska radna snaga, opet kod stranog gazde, sa sve zaštitom radničkih prava iz 18 veka.


Ti neizabrani, neobrazovani i nečasni… zapošljavaju svoje ljubavnice, svoje poslušnike neradnike i svoje poslušnike neznalice… pa za mlade i obrazovane nema mesta, tj ima ali samo ako postanu i botovi napredne sekte.


Zato, mora biti borba neprestana !!!

Borba da izgradimo Državu !

Državu sa zdravim sistemom!

Državu kojoj pravo i pravda daju smisao, a sadržaj je daju rad i znanje !


13. aprila podižemo ovu borbu na sledeći nivo. Nivo koji će jasno pokazati i Istoku i Zapadu da se ne mogu više praviti neobavešteni, naivni i nevešti.


Može ovo i potrajati, a sigurno ima i kraj, tada ćemo nekima videti leđa, a neke ćemo videti u zatvorskim uniformama.


A do tada na ulici ćemo tražiti pravdu, a slobodu u prkosu !!!


Živeli!!!


Poštovani sugrađani,  sa nama su večeras: Filip Martin, organizator Protesta 1 od 5 miliona u Novom Sadu i Tatjana Vešović odbornica grada Vršca.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: